Rabarber og marengs
passer fint sammen. Det sure og det søde balancerer perfekt! Her er en
virkelig lækker ret, det er altid godt! Retten er nem
Tid: 1¼ time, heraf
godt 1 time i ovnen. 8-10 stk.
# Ingredienser
3 æggehvider
1½ dl sukker
FYLD:
500 g rabarber
2 dl vand
1 dl sukker
2-3 bananer
½ pose mandelflager
* Fremgangsmåde
1. Pisk æggehviderne
og 1/2 dl af sukkeret til hårdt, fast skum.
Vend derefter forsigtigt resten af sukkeret i.
2. Sprøjt en rund
cirkel, der er ca 20 cm i diameter, på noget letsmurt bagepapir.
3. Smør ½ af dejen
ud i cirklen.
Sprøjt resten ud som
en høj kant der skal holde på fyldet.
4. Bag marengsen ved
125 °C til den føles tør og let løsner sig fra papiret:
1 time + 15 min ved
eftervarme. Lad den køle af.
5. Skær rabarberne i
3-4 cm stykker. Bring vand og sukker i kog.
Læg rabarberne i og
kog til de er møre, men ikke udkogte.
Lad dem dryppe af og blive kolde.
6. Læg skivede
bananer langs kanten af marengsbunden.
Læg rabarberstykkerne
og resten af bananerne i midten.
7. Rist
mandelflagerne og drys dem over.
Server marengstarteletten
med is eller flødeskum smagt til med lidt af rabarbervæden.
Tips: Marengsen kan også sprøjtes ud til
minitarteletter som serveres portionsvis,
og med samme fyld og pynt som ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------