Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 50 min. Hviletid, mørdej: mindst 30 min. Bagetid: ca 25 min. Svær at lave. Mellem pris. Mængde: 12 stk. z
# Ingredienser
til Marieboller
Mørdej:
100 g smør
hvedemel ()
sukker (ca ¾ dl)
2-3 spsk fløde
Vandbakkelsesdej:
80 g smør
vand
hvedemel (ca )
2 æg
Flødecreme:
2 æggeblommer
sukker (2 spsk)
1 spsk maizenamel
1 blad husblas
fløde
½ stang vanilje
2 dl piskefløde
Pynt:
flormelis
ribsgelé
*
Sådan laves Marieboller
Mørdej:
1. Hak smørret i melet med en kniv og smuldr det grynet med
fingrene.
Bland sukkeret i, tilsæt fløden og ælt hurtigt dejen sammen.
Pak den i alufolie eller plastfilm eller læg den i en skål
og dæk den til.
Stil dejen koldt mindst en halv time.
Sæt ovnen på 200 °C.
Vandbakkelsesdej:
2. Pisk smør og vand sammen i en gryde og bring det i kog.
Tag gryden fra varmen og rør melet i.
Sæt atter gryden over varmen og rør hele tiden, til dejen
slipper gryden og sætter sig om piskeriset i en klump.
3. Pisk æggene sammen og tilsæt dem lidt ad gangen under
kraftig omrøring.
Det er ikke sikkert, at alt ægget skal bruges, dejen skal
være så fast, at den kan bevare faconen, når den sættes på plade.
4. Smør en bageplade eller brug bagepapir.
Sæt vandbakkelsesdejen på i 12 toppe, brug 2 skeer.
5. Rul mørdej en til 's tykkelse på et melet bord.
Udstik 12 runde kager med ca i diameter.
Fordel dem over vandbakkelsestoppene på pladen.
6. Bag mariebollerne ca 25 min.
Lad være med at åbne ovndøren, før bagetiden er næsten gået.
Tag bollerne af pladen og lad dem svale utildækkede på en
rist.
Flødecreme:
7. Pisk æggeblommerne godt sammen med sukkeret og rør
maizenamelet i.
8. Læg husblassen 6-8 min. i rigeligt, koldt vand.
9. Flæk vaniljestangen og kog fløden op med den.
Undgå aluminium, det misfarver mad med æg og fløde.
Fjern vaniljestangen og pisk den koghede fløde i æggemassen
lidt ad gangen.
Kom cremen tilbage i gryden og varm den op under omrøring,
til den tykner uden at komme i kog. Tag den fra varmen.
10. Knug husblassen fri for vand og opløs den direkte i den
varme creme.
Rør godt.
Lad cremen blive helt kold, men rør i den af og til, så den ikke trækker skind.
Pisk fløden stiv og bland den med den helt kolde creme.
Anretning:
Skær en lille revne lige under mariebollens mørdejshat og
fordel fyldet i mariebollerne med en lille ske eller en sprøjtepose.
Drys med flormelis og anbring en lille klat gelé på hver.
Tips: Mariebollerne kan fyldes med flødeskum eller Creme Chantilly.
Vandbakkelser er sarte, mens de bager, du bør ikke åbne
ovndøren, før de så at sige er færdige, og selv da med forsigtighed.
Når de først er bagt, er de, trods deres lethed, stabile
nok.
Mariebollerne kan bages dage før og opbevares tørt. Fyld
altid senest muligt.
Se alle de bedste opskrifter med Marieboller
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm
køleskab, Mad til 1
person eller Mad på 30
min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------