Blød og frisk ost blandet med frugt - en liflig dessert. Mangler du lidt inspiration? Udforsk Kogebog.dk med flest spændende opskrifter.
Forberedelsestid: 30 min + 20 min afkøling.
Tilberedningstid: 55 min. Kuverter: 8
# Ingredienser
3,1 dl hvedemel
0,8 dl sukker
75 g koldt smør
3 æggeblommer
220 g halverede og udstenede friske dadler
250 g mascarpone
2 let piskede æg
1,2 dl piskefløde
2 spsk ekstra sukker
1 spsk majsmel
2 tsk vaniljeessens
* Tilberedning
1. Forvarm ovnen til 180 °C.
Smør en 23 cm riflet tærteform.
Bland mel, sukker, smør og æggeblommer i en foodprocessor og
blend det, indtil dejen er samlet.
2. Vend dejen ud på et let meldrysset bord og ælt den let
sammen, indtil den er jævn.
Læg dejen mellem to lag husholdningsfilm, der er store nok
til at dække tærteformens bund og sider og rul dejen ud.
Lemp dejen over i formen og skær kanterne rene. Stil det i
køleskab i 20 min.
3. Dæk tærtedejen i formen med bagepapir.
Fordel et lag ukogte ris over papiret og bag dejen i 10 min.
Tag den ud af ovnen og kassér papir og ris.
Stil dejen ind i ovnen igen i 10 min, indtil den er gylden.
Køl den af.
4. Hæld dadlerne ud over dejen.
Bland mascarpone, fløde, æg, sukker, majsmel og vaniljeessens
i skålen og pisk det jævnt.
Hæld cremen over dejbunden og dadlerne.
Bag tærten i 35 min, eller indtil cremen er gylden og
stivnet.
Prøv sammen med:
Forret: Pastaskruer
med soltørrede tomater og peberfrugter
Hovedret: Kalveschnitzler
med citron- og kaperssauce
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.