Prøv at bage
cheesecake i en muffinform - det er nemt at bage, nemt at servere og en perfekt
størrelse til et lækkeri. Med brombær bliver de ekstra gode
12 stk. Arbejdstid:
30 min. Koge/bagetid: 30 min.
# Ingredienser til
Bund:
150 g knuste
digestive kiks eller ingefærkager
1 spsk sukker
50 g smeltet smør
evt. ½ tsk stødt
kanel og/eller ingefær
Creme:
200 g flødeost
naturel
1 dl cremefraiche
18% eller græsk yoghurt 10%
75 g sukker
2 æg
1 stang vanilje
eller 1 tsk vaniljesukker
Topping:
250 g brombær
1 økologisk citron
½ dl vand
50 g sukker
2 tsk majsstivelse /
Maizena
*
Sådan laver du
Tænd ovnen på 160 °C
og tag flødeost, cremefraiche og æg ud af køleskabet.
Læg papirforme i en
muffinform med 12 huller.
Bland knuste kiks
eller kager med sukker, smør og evt. krydderier og fordel det i bunden af
papir-formene.
Pres kiksebunden
sammen - brug fx bunden af et kraftigt glas.
Sæt muffinformen i
ovnen i 10 min.
Rør flødeosten jævn
og rør cremefraiche og sukker i.
Rør æggene i et ad
gangen og tilsæt vanilje.
Fordel cremen i
papirformene og sæt kagerne tilbage i ovnen i 15-20 min. til cremen akkurat er
stivnet.
Stil formen på en
rist og lad kagerne afkøle min. 20 min., før de tages ud af formen og køler
helt af.
Skyl brombærrene, og
skær meget store bær i halve.
Læg dem i en gryde
med 1 tsk fintrevet citronskal og 2 tsk citronsaft.
Tilsæt vand, sukker
og majsstivelse og kog det igennem under omrøring, til det bliver tykt og
blankt det tager ca. 3 min.
Hæld saucen i en
skål til afkøling.
Pynt kagerne med
brombærsaucen og stil dem koldt.
Kilde: Hjemmets bedste MAD