Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 30 min. Skal hvile: mindst ½ time. Bagetid: 20-25 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Mirabelletærte
Tærtedej:
hasselnøddekerner (ca 1½ dl)
hvedemel (ca 3½ dl)
150 g smør
4 spsk sukker
1 æggeblomme
Fyld:
mirabellemarmelade
1 æggeblomme til pensling
Endvidere: flormelis
Tærte- eller lagkageform med løs bund
*
Sådan laves Mirabelletærte
1. Mal eller hak nødderne fint.
2. Bland nødderne med melet.
Smuldr smørret heri, bland sukkeret i og tilsæt æggeblommen.
Saml hurtigt dejen, pak den i folie, eller læg den tildækket
i en skål, og stil den i køleskab mindst ½ time.
Sæt ovnen på 200 °C.
3. Rul 2/3 af dejen ud på et meldrysset bord og fór formen
med dejen.
Fjern overskydende dej ved at rulle kagerullen over.
4. Fordel mirabellemarmeladen i tærtebunden.
Rul resten af dejen ud og skær den i ca brede strimler.
Læg strimlerne i gittermønster over marmeladen.
Pensl med æggeblomme.
5. Sæt tærten på midterrillen og bag den 20-25 min., til den
er gylden og sprød.
6. Lad tærten afkøle lidt, før den forsigtigt tages ud af
formen.
Sigt lidt flormelis over tærten, når den er kold.
Tips: Tærten kan også laves med Blommemarmelade.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Mirabelle
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------