Nipuni fra 'Den store bagedyst' har boet i Mexico i flere år
og lavede derfor en klassisk dansk flødeskumskage piftet op med mynte og lime
fra det mexicanske køkken.
Tid: 3 timer
# Ingredienser
Mørdejsbunde:
125 g smør (stuetemperatur)
250 g hvedemel
100 g flormelis
1 æg
Mynte-limecreme:
2 blade husblas
140 g limesaft
100 g sukker
3 æg
50 g smør
2 dl piskefløde
Pynt:
3 dl piskefløde
100 g pasteuriserede æggehvider
1 knivspids salt
200 g flormelis
friske mynteblade
2 økologiske limefrugter
* Tilberedning:
Mørdejsbunde:
Start med at tænde ovnen på 180 grader.
Ælt smørret sammen med mel og flormelis og saml det med
ægget.
Læg dejen på køl i ca. 30-45 minutter.
Rul dejen ud og stik herefter 12 bunde ud i ca. 6-7 cm i
diameter.
Læg bundene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem
i ca. 10-12 minutter, til de er bare en lille smule gyldne.
Mynte-limecreme:
Udblød husblassen i koldt vand.
Varm limesaft, grofthakket mynteblade og sukker op i en
gryde og lad det simre i ca. 10 minutter.
Si herefter det hele, så der ingen mynteblade er tilbage i
gryden.
Tilføj æg og varm det hele op til medium varme under
konstant omrøring.
Tilsæt smørret imens der fortsat røres. Når det er blevet
mere cremet og tykt tages gryden af varmen.
Smelt husblassen i den varme mynte-limecreme og sæt cremen
på køl.
Pisk fløden til en let flødeskum og vend det sammen med den
afkølede creme. Hæld det hele i en sprøjtepose uden tyl.
Pynt:
Pisk æggehviderne stive til skålen kan vendes på hovedet
uden, de falder ud.
Tilsæt salt og flormelis og pisk til marengsmassen er helt
blank og ensartet.
Hæld marengsen i en sprøjtepose med en stor takket tyl og
sprøjt en stor klat marengs på midten af 6 af de 12 marengsbunde.
Brænd forsigtigt hver marengs og læg et mynteblad og en halv
skive lime på hver.
Pisk fløde til flødeskum og hæld det i en sprøjtepose med en
stor fin tyl.
Sprøjt nu en høj flødeskumskrans på de resterende 6 bunde
(uden marengs).
Herefter sprøjtes den kolde mynte-limecreme i midten af hver
flødeskumskrans.
Læg låget (med marengs, mynte og lime) ovenpå hver af de 6
kager med flødeskum og sæt dem på køl, indtil de skal serveres.