Othellokage er en
virkelig flot fødselsdagskage. Det er et stort arbejde, men det er umagen værd.
Othellokagen er en dansk lagkage, opkaldt efter Shakespeares
teaterstykke af samme navn. Der er tale om en dansk opfindelse fra omkring år
1900. Othellokagen består af makronbund kagecreme og chokoladeglasur. Den er
desuden pyntet med marcipanroser.
Til 8 personer.
Tilberedningstid: ca. 1½ time. Bagetid, i alt: 40-50 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser:
Makronbund:
100 g marcipan
100 g sukker (¼ dl)
½ dl æggehvide
Kagebund:
125 g smør
125 g sukker (⅓ dl)
3 æg
90 g hvedemel (1½
dl)
35 g kartoffelmel (½ dl)
½ tsk bagepulver
1 spsk mælk
Kagecreme:
4 æggeblommer
100 g flormelis (2 dl)
1 stang vanilje
2 blade husblas
½ liter piskefløde
Glasur:
100 g mørk chokolade
2 spsk smør
3 spsk mælk
75 g flormelis (1½
dl)
Pynt:
5 spsk sherry
250 g rå marcipan
flormelis og evt.
lidt frugt-
farve
* Tilberedning:
1. Makronbund:
Bland alle
ingredienserne i en gryde og
kog massen sammen
over svag varme.
Dæk en springform på 22 cm i diam. med bagepapir.
Fordel makronmassen
herpå.
Bag makronbunden ved
180 °C i 10-12 min.
Lad bunden svale
lidt inden den tages ud af formen og
bagepapiret fjernes.
.
2. Kagebund: Rør
smørret blødt og
rør det sammen med
sukkeret.
Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt mellem hvert.
Bland hvedemel, kartoffelmel
og bagepulver
og rør det i dejen skiftevis med mælken.
Hæld dejen i en godt
smurt springform, 22 cm i diam.
Bag kagebunden 30-35 min. ved 180 °C.
Prøv med en
strikkepind, hænger der intet ved,
når den stikkes i
kagen, er den færdigbagt.
3. Lad kagebunden
svale lidt inden den tages ud
af formen og deles i
2 eller 3 bunde.
4. Bræk chokoladen
til glasuren i små stykker og
smelt den over
vandbad. Rør smørret i.
Smelt flormelis i
kogende mælk.
Bland det hele og
fordel glasuren over den ene kagebund.
5. Læg husblassen i
koldt vand.
Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn sammen.
Knug husblassen fri
for vand og smelt den ved svag varme
eller over vandbad.
Hæld den i en tynd
stråle i æggemassen, mens der piskes.
Pisk fløden halvstiv og vend den i æggemassen.
6. Læg makronbunden
i springformen.
Dryp den med sherry
og fordel halvdelen af kagecremen over.
Dæk med en kagebund
og fordel resten af cremen over.
Hvis kagebunden er
blevet delt i tre bunde, må cremen fordeles herefter.
Læg kagebunden med
glasur øverst og sæt kagen i køleskab.
7. Ælt marcipanen
med lidt flormelis og rul den ud til en tynd plade.
Skær to lange baner
ud, de skal være lidt bredere end kagen er høj.
Tag forsigtigt
springformens kant af og læg marcipanen omkring kagen.
Tryk den lidt over
chokoladeglasuren.
Farv resten af
marcipanen lyserød og grøn.
Udrul marcipanen og
udstik små blade og rosenknopper.
Læg dem på kagen som
pynt.
Se alle de bedste opskrifter med Chokolade
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.