Denne
dejlige tærte er simpelthen pærelet at lave. Pærestykker drysses med
kanelsukker i et ovnfast fad, dækkes med en hasselnøddedej og sættes i ovnen i
ca en halv time.
8
personer. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 35 min.
#
Ingredienser til pæretærte:
Fyld:
3
store pærer
15
g smør
1 spsk
stødt kanel
3 spsk
sukker
Dej:
75g
smør
125
g sukker
1
vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker
150
g hvedemel
1
æg
50
g hasselnødder
Tilbehør:
cremefraiche
eller flødeskum
*
Sådan
laver du pæretærte:
Skræl
og udkern pærerne, og del dem hver i 8 både.
Smør
en tærteform (ca. 24 cm i diameter), og fordel pærebådene i formen.
Drys
med kanel og sukker.
Smelt
smørret til dejen, og tilsæt sukker, vaniljekorn eller vaniljesukker.
Bland
melet i, og tilsæt det sammenpiskede æg.
Fordel
dejen over pærebådene, og drys med hakkede hasselnødder.
Bag
tærten ved 200 °C i ca. 35 min.
Server
tærten lun eller afkølet med cremefraiche eller flødeskum.
Se
flere dejlige desserter her
Kilde: Hjemmets bedste MAD