Her får du tre
forskellige desserter, der alle hører ind under begrebet: pie. Æblepie med
flødelåg, Citronpie med marengslåg og her pærepie.
Til 4-5 personer. Tilberedningstid:
½ time. Hviletid: ½ time. Bagetid: ½ time. Fryseegnet
# Ingredienser
Dej:
150 g smør
175 g (3 dl)
hvedemel
1-2 spsk iskoldt vand
smør
5-6 pærer
1 dl piskefløde
2 spsk flormelis
½ tsk st. ingefær
1 tsk st. kanel
½ sammenpisket æg
* Fremgangsmåde
1. Hæld melet ud på
køkkenbordet.
Hak smørret i og
gnid det sammen, til blandingen er grynet.
Tilsæt 1 spsk koldt vand og ælt hurtigt dejen sammen.
Der skal så lidt
vand i som muligt.
Pak dejen ind i alufolie
og læg den i køleskabet ca ½ time.
2. Smør et ovnfast
fad.
Skræl pærerne, fjern
kernehuset, del frugterne i kvarte på langs.
Læg dem i fadet.
3. Bland fløde,
flormelis og ingefær.
Hæld det over
pærerne og drys med kanel.
4. Rul dejen ud og
læg den som et låg over pærerne.
Klem kanterne godt
til. Der pensles med sammenpisket æg.
Skær nogle snit i
låget med en skarp kniv, så luften kan slippe ud.
5. Stil pie'en i en
varm ovn ved 200 °C på midterste rille.
Bag pie'en ca ½
time, til den er gylden.
Den serveres lun med
flødeskum eller cremefraiche til.