Dessert. Arbejdstid: 30 min. Kogetid, pærer: 10-15 min. Ovntid: ca 20 min. Afkøling: ca 20 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Pærer i butterdej
2 store pærer
4 plader frossen butterdej eller ca hjemmelavet
Sukkerlage:
vand
sukker (ca. ½ dl)
1 spsk citronsaft
Endvidere:
marcipan eller konfektmasse
2 spsk abrikosmarmelade
æg til pensling
*
Sådan laves Pærer i butterdej
1. Sæt ovnen på 200 °C.
Hvis der bruges frossen butterdej, skal den næsten optøes
før brug.
2. Rul butterdejen let ud og skær den i fire bunde, der hver
kan rumme en halv pære.
Skær også fire strimler til kanter.
Pensl kantstrimlerne med sammenpisket æg og fæstn dem på
bundene.
3. Kom vand, sukker og citronsaft i en gryde og bring det i
kog.
4. Skræl pærerne og fjern blomst og stilk.
Del dem en gang på langs og fjern forsigtigt kernehuset.
Læg pærerne i lagen og lad dem koge svagt 5-8 min. afhængigt
af modenhed og størrelse.
Lad dem hvile nogle min. i lagen.
5. Tag pærerne op af lagen med en hulske, lad dem dryppe af.
Skær dem i smalle skiver, men bevar pærens oprindelige
facon.
6. Rør marcipanen lind med 2 spiseskefulde af sukkerlagen og
fordel massen i butterdejsbundene.
Læg de skivede pærer ovenpå og bag dem midt i ovnen i ca 20 min.
Tag bundene ud og lad dem køle af.
7. Varm abrikosmarmeladen med et par dråber vand.
Si den og pensl de afkølede pærer.
Tips: Server desserten med Creme anglaise, Creme
Chantilly eller flødeskum.
En puré af jord- eller hindbær er ligeledes velegnet
tilbehør. Se fx Hindbærpuré
sauce.
De friske pærer kan erstattes af pærer fra dåse eller Pærer,
henkogte.
Se alle de bedste opskrifter med Pærer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------