Dessert Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 40 min. Skal hvile, dej: 1 time. Bagetid: 45 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet. 6 personer.
# Ingredienser
til Pæretærte med mørdej
Mørdej:
hvedemel (3¾ dl)
smør
2 spsk sukker
1 æggeblomme
1-2 spsk vand
Fyld:
marcipan
4 spsk fløde
3 mellemstore pærer
Til pensling: 1 æggehvide
Tærteform: 22-, gerne med løs bund
*
Sådan laves Pæretærte med mørdej
Mørdej:
1. Bland hvedemel og sukker og smuldr det kolde, men ikke
hårde smør i.
Det skal ligne reven ost.
Saml hurtigt dejen med æggeblomme og koldt vand.
Lad dejen hvile køligt og tildækket eller indpakket i folie
1 time.
2. Sæt ovnen på 180 °C.
Fyld:
3. Rør marcipan og fløde til en smørbar masse.
Skræl pærerne, halver dem og fjern stilk og kernehus.
Tærte:
4. Smør tærteformen.
Rul 2/3 af dejen ud på et melet bord og beklæd formen med
den.
Lad dejen hænge lidt ud over kanten.
Fordel marcipanmassen i bunden og læg de halve pærer ovenpå
med den buede side opad.
Rul resten af dejen ud og læg den ovenpå.
Rul eller bøj dejen sammen i kanten.
Pensl med æggehvide.
Stik eller snit et par åbninger i låget, så dampen kan
slippe ud.
5. Bag tærten gylden midt i ovnen, ca 45 min.
6. Lad tærten svale lidt, inden den forsigtigt tages ud af
formen, lettest hvis formen har løs bund.
Lad tærten svale næsten kold på en bagerist.
Tips: Server tærten lun med cremefraiche, Creme Chantilly,
flødeskum eller blød Flødeis.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Pærer
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------