Her får du pavékager i flere spændende udgaver. Vælg mellem blommemarmelade, kirsebær, græskar-appelsin, hindbær-jordbær eller
abrikos-fersken.
Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 45 min. 6 personer.
# Ingredienser
175 g smeltet smør
85 g muscovadosukker
200 g hvedemel
5 g bagepulver
3 æg
skal af 1 usprøjtet citron
1¼ dl mælk
100 g sød blommemarmelade
100 g reineclaude marmelade
60 g mandeflager
1 spsk flormeils
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 180 °C.
Rør smørret med muscovadosukker.
Tilsæt mel, bagepulver, æg og citronskal, og
rør det sammen. Rør mælken i dejen.
Hæld halvdelen af dejen i en slip-let eller silikoneform.
Fordel de to slags marmelade (evt 200 g af én slags) herover,
og dæk med resten af dejen. Drys med mandler.
Bag kagen i den forvarmede ovn 45 min.
Køl af, og drys med flormelis.
Pavé: er fransk, hankøn (flertal pavés) og betyder brosten.
Pavé kan også være en brasiliansk version af tiramisu uden
kaffe,
eller en polske pavelig kage.
Her får du de 5 bedste opskrifter på pavé kage, på dansk.
Pavé med kirsebær
Udskift den ene slags marmelade med syltede kirsebær blandet
med lidt friske udstenede kirsebær.
Græskar-appelsinpavé
Udskift blommemarmeladerne med denne:
Kog 700 g græskar i tern med 650 g sukker, 2 dl appelsinsaft,
1 dl vand, saften af 1 citron og 2 flækkede vaniljestænger.
Udskift citronskal med revet appelsinskal.
Hindbær-jordbærpavé
Udskift blommemarmeladerne med hindbær- og jordbærsyltetøj,
og tilsæt hele friske hindbær og jordbær i kvarte.
Abrikos-ferskenpavé
Udskift blommemarmeladerne med abrikosmarmelade og
udskårne abrikoser fra dåse.
Dryp med lidt ferskensirup eller -likør.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Kager Frugt og bær Tærter Kager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------