Nem og lækker cremetærte med dekorative marengs toppe og hvirvler. En klassisk mørdejstærte med creme og hvor der drysses peanutsmør krummer over
Giver 6 til 8
portioner.
# Ingredienser
Klassisk Enkelt
Tærtedej (se opskrift)
3 æg
150 g stødt melis
3 spsk majsstivelse
1 spsk hvedemel
1 knivspids salt
7½ dl mælk
2 tsk smør
1 tsk vanilla
105 g flormelis
115 g peanutsmør
¼ tsk tvekulsurt natron
* Fremgangsmåde
1. Tilbered
tærtedejen ifølge trin 1 og 2 under Klassisk Enkel Tærtedej. (se opskrift)
Rulles ud og lægges
i en tærteform ifølge trin 3 til 7.
2. Skær dejen til of
lad 6 mm hænge ud over kanten.
Fold den
overskydende dej ud og tryk dem flade.
Klip slidser rundt
om tærtens kant med 2½ cm mellemrum og klip ca 1½ mod midten.
3. Fold dejflapperne
diagonalt ved hver slids for at forme en spids.
Dæk tærtedejen med
film og sæt i køleskab i 30 min for at lade dejen hvile.
4. Forvarm ovnen til
220 °C.
5. Prik huller i
tærtedej en med en gaffel med 6 mm mellemrum, ca 40 gange.
6. Klip et stykke
folie på ca 10 cm større end tærteformen.
Læg folien ovenpå
tærtedejen.
Fyldes med tørrede
bønner eller keramiske tærtekugler.
7. Bages i 10 min
eller indtil den er fast. Tages ud af ovnen.
Fjern forsigtigt
folien og bønnerne.
Sæt tærtedej en ind
i ovnen igen og bag 5 min eller indtil den er lysebrun.
Afkøles helt på en
bagerist.
Skru ovntemperaturen
ned til 190 °C.
8. For at skille
æggeblommerne fra hviderne, bankes ægget forsigtigt i midten mod kanten af en
hård overflade, fx kanten af en skål.
Hold en halv
æggeskal i hver hånd og før blommen fra den ene side til den anden og lad
hviden dryppe ned i en skål.
9. Når alle hviderne
er faldet ned i skålen, placeres blommerne i en anden skål.
Læg hviderne i en
tredie skål.
Gentag proceduren med de 2 andre æg.
(Æggehviderne må
ikke have nogen blommer i, da de ellers ikke opnår den rette volume når de
piskes.)
10. For at lave
fyldet, røres 100 g melis, majsstivelse, mel og salt sammen.
Tilsæt æggeblommer
og mælk; pisk med et piskeris indtil det er godt blandet.
Bringes til
kogepunktet over mellemhøj varme under konstant omrøring.
Fortsæt med at koge
og røre i 2 min, eller indtil det er blevet tykt. Tages af varmen.
Tilsæt smør og
vanilla under omrøring.
11. Hæld flormelis i
en mellemstor skål.
Skær peanutsmørret i
med en tærteblander eller 2 knive indtil blandingen danner ærteformede stykker.
12. Strø 1/3 af
peanutsmør-krummerne over bunden af tærtedejen.
Hæld halvdelen af
fyldet over krummerne.
Strø endnu 1/3 af krummerne; læg det resterende fyld over.
13. For at lave
marengs blandes æggehvider og natron i en stor ren skål.
Pisk med en elpisker
ved høj hastighed indtil det skummer.
Pisk gradvis det
resterende 50 g melis i indtil der dannes bløde toppe.
Når piskerne tages op
af marengsen, skal de bløde toppe blive på overfladen, og blandingen må ikke
glide rundt når skålen vippes.
14. Spred
marengsfyldet over tærtefyldet med en paletkniv.
Det skal sikres at fyldet er fuldkommen dækket helt ud til tærtens kant.
15. Lav dekorative
toppe og hvirvler ved at dreje og løfte paletkniven medens marengsen smøres på.
Strø resten af
peanutsmørkrummerne rundt om kanten.
16. Bages 8 til 10 min
eller indtil marengsen er gylden.
Afkøles helt på en
bagerist.
Trin 2. Sådan
klippes slidser i dejen.
Trin 3. Sådan foldes
dejflappeme.
Trin 6. Sådan lægges
der tørrede bønner på folien.
Trin 11. Sådan
blandes peanutsmørret med flormelis.
Trin 14. Sådan
spredes marengs over tærten.
Trin 15. Sådan laves
dekorative toppe og hvirvler.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------