Logo

Peanutsmør Cremetærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Peanutsmør Cremetærte 

 
Nem og lækker cremetærte med dekorative marengs toppe og hvirvler. En klassisk mørdejstærte med creme og hvor der drysses peanutsmør krummer over
Giver 6 til 8 portioner.

 
# Ingredienser
Klassisk Enkelt Tærtedej (se opskrift)
3 æg
150 g stødt melis
3 spsk majsstivelse
1 spsk hvedemel
1 knivspids salt
7½ dl mælk
2 tsk smør
1 tsk vanilla
105 g flormelis
115 g peanutsmør
¼ tsk tvekulsurt natron

 
* Fremgangsmåde
1. Tilbered tærtedejen ifølge trin 1 og 2 under Klassisk Enkel Tærtedej. (se opskrift)
Rulles ud og lægges i en tærteform ifølge trin 3 til 7.

 
2. Skær dejen til of lad 6 mm hænge ud over kanten.
Fold den overskydende dej ud og tryk dem flade.
Klip slidser rundt om tærtens kant med 2½ cm mellemrum og klip ca 1½ mod midten.

 
3. Fold dejflapperne diagonalt ved hver slids for at forme en spids.
Dæk tærtedejen med film og sæt i køleskab i 30 min for at lade dejen hvile.

 
4. Forvarm ovnen til 220 °C.

 
5. Prik huller i tærtedej en med en gaffel med 6 mm mellemrum, ca 40 gange.

 
6. Klip et stykke folie på ca 10 cm større end tærteformen.
Læg folien ovenpå tærtedejen.
Fyldes med tørrede bønner eller keramiske tærtekugler.

 
7. Bages i 10 min eller indtil den er fast. Tages ud af ovnen.
Fjern forsigtigt folien og bønnerne.
Sæt tærtedej en ind i ovnen igen og bag 5 min eller indtil den er lysebrun.
Afkøles helt på en bagerist.
Skru ovntemperaturen ned til 190 °C.

 
8. For at skille æggeblommerne fra hviderne, bankes ægget forsigtigt i midten mod kanten af en hård overflade, fx kanten af en skål.
Hold en halv æggeskal i hver hånd og før blommen fra den ene side til den anden og lad hviden dryppe ned i en skål.

 
9. Når alle hviderne er faldet ned i skålen, placeres blommerne i en anden skål.
Læg hviderne i en tredie skål.
Gentag proceduren med de 2 andre æg.
(Æggehviderne må ikke have nogen blommer i, da de ellers ikke opnår den rette volume når de piskes.)

 
10. For at lave fyldet, røres 100 g melis, majsstivelse, mel og salt sammen.
Tilsæt æggeblommer og mælk; pisk med et piskeris indtil det er godt blandet.
Bringes til kogepunktet over mellemhøj varme under konstant omrøring.
Fortsæt med at koge og røre i 2 min, eller indtil det er blevet tykt. Tages af varmen.
Tilsæt smør og vanilla under omrøring.

 
11. Hæld flormelis i en mellemstor skål.
Skær peanutsmørret i med en tærteblander eller 2 knive indtil blandingen danner ærteformede stykker.

 
12. Strø 1/3 af peanutsmør-krummerne over bunden af tærtedejen.
Hæld halvdelen af fyldet over krummerne.
Strø endnu 1/3 af krummerne; læg det resterende fyld over.

 
13. For at lave marengs blandes æggehvider og natron i en stor ren skål.
Pisk med en elpisker ved høj hastighed indtil det skummer.
Pisk gradvis det resterende 50 g melis i indtil der dannes bløde toppe.
Når piskerne tages op af marengsen, skal de bløde toppe blive på overfladen, og blandingen må ikke glide rundt når skålen vippes.


14. Spred marengsfyldet over tærtefyldet med en paletkniv.
Det skal sikres at fyldet er fuldkommen dækket helt ud til tærtens kant.

 
15. Lav dekorative toppe og hvirvler ved at dreje og løfte paletkniven medens marengsen smøres på.
Strø resten af peanutsmørkrummerne rundt om kanten.

 
16. Bages 8 til 10 min eller indtil marengsen er gylden.
Afkøles helt på en bagerist.


Peanutsmør Cremetærte 
Trin 2. Sådan klippes slidser i dejen.


Peanutsmør Cremetærte 

Trin 3. Sådan foldes dejflappeme.


Peanutsmør Cremetærte 

Trin 6. Sådan lægges der tørrede bønner på folien.


Peanutsmør Cremetærte 

Trin 11. Sådan blandes peanutsmørret med flormelis.


Peanutsmør Cremetærte 

Trin 14. Sådan spredes marengs over tærten.


Peanutsmør Cremetærte


Trin 15. Sådan laves dekorative toppe og hvirvler.

 

Se alle de bedste opskrifter med Dessert

 

Se alle de bedste opskrifter med Tærte

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.190 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her