Den bedste opskrift på den skønneste bærtærte er fra Kogebog.dk
- Tærten kan laves med enten friske, vilde eller frosne bær, og den smager
himmelsk godt.
4-6 personer
# Ingredienser
1,2 l blandede friske bær, fx
brombær, hindbær, jordbær i skiver og ribs
og evt. nødder
Smør til formen
2 spsk lys farin (puddersukker)
1 spsk fint revet appelsinskal
½ spsk Maizena
½ tsk stødt kanel
½ tsk salt
friskmalet sort peber
Kan serveres med
vaniljeis
DEJLÅG
250 g mel
250 g mel
1 spsk bagepulver
1 spsk sukker
½ tsk salt
5 spsk smør el.
plantemargarine,
afkølet og skåret i
terninger
2 dl mælk
# Tilberedning
1. Sæt ovnen på 200 °C.
Smør en rund
bageform (ca. 20 cm i diameter), som er velegnet til servering.
Tilbered fyldet ved
at komme bærrene i en gryde ved middel varme.
Tilsæt sukker,
appelsinskal, Maizena, kanel og salt.
Hvis der også bruges
jordbær, tilsættes lidt sort peber efter ønske.
Bærrene simrer under
forsigtig omrøring til sukkeret er opløst.
Bringes i kog.
Sluk for varmen og
læg låget på for at holde fyldet varmt.
2. Imens forberedes
dejlåget.
Kom mel, bagepulver,
sukker og salt i en skål.
Med en kniv hakkes
smørret eller plantemargarinen i melet,
til dejen får en
grynet konsistens.
Lav en fordybning i
midten af blandingen og kom mælken i.
Rør rundt til dejen
får en blød konsistens.
3. Kom bærrene i
formen.
Med let melede
fingre brækkes dejen i små stykker og lægges
oven på bærrene, til
de er helt dækket.
Pres dejen let sammen,
så de små dejstykker hænger sammen.
Bages i ca. 20-25
min, til låget er gyldent og fyldet bobler.
Serveres med
vaniljeis.
Se alle de bedste opskrifter med Julemad og Gl. dansk mad
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv:
Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------