Det smager saftsuseme godt. Denne gode dessert hitter altid!
Kan virkelig anbefales
Majsgrynene giver
kagen en gylden farve og en spændende smag, som matcher cremen. Her er
en virkelig lækker kage / dessert, det er altid godt!
Tid: 40 min, heraf
25 min i ovnen. Kagen er fryseegnet. Holdbarhed 5 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
150 g smør eller
margarine
1 dl sukker
2 æg
200 g polentagryn (2½
dl)
1½ dl hvedemel
2 tsk bagepulver
2 dl mælk
SAUCE:
250 g mascarpone ost
1 pk. hindbær ( 200
g)
½ dl flormelis
* Fremgangsmåde
1. Rør fedtstof og
sukker hvidt og luftigt. Rør æggene i, et ad gangen.
2. Bland
polentagryn, mel og bagepulver. Rør det i dejen skiftevis med mælken.
3. Smør en form, ca
24 cm i diameter, og drys den med rasp.
4. Hæld dejen i
formen og bag kagen ved 175 °C i 25 min.
5. Mix med
blenderstav eller i foodprocessor: mascarpone, halvt optøede hindbær og
flormelis til en
cremet sauce.
6. Sigt lidt
flormelis over den gule polentakage og
server den sammen
med den rosa ostesauce.
Tips: Kagen kan krydres med reven skal og saft af
citron, eller med 1 tsk vaniljesukker.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------