Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 40 min. Kogetid, græskar: 40 min. Skal hvile, dej: 30 min. Bagetid: ca 50 min. Middelsvær at lave. Lav pris.
# Ingredienser
til Pumpkinpie - Amerikansk græskarpie
Dej:
hvedemel ()
smør
3 spsk vand
Endvidere:
1 græskar (¾-)
½ dl vand
½ tsk salt
½ tsk sukker
Fyld:
brunt farin (1¼ dl)
2 æg
2½ dl mælk
2½ dl piskefløde
½ tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kanel salt
½ dl cognac
Springform eller pieform:
*
Sådan laves Pumpkinpie - Amerikansk græskarpie
Dej:
1. Kom melet i en skål.
Skær det kolde, men ikke hårde smør i stykker med en kniv.
2. Smuldr smør og hvedemel sammen med fingrene.
Tilsæt koldt vand og saml dejen hurtigt.
Pak den i folie eller anbring den tildækket i en skål og læg
den i køleskab ca ½ time.
Fyld:
3. Del græskarret og tag kernerne ud.
Skræl det, lettest med en kartoffelskræller.
Skær frugtkødet i terninger og kom dem i en stor gryde.
Tilsæt vand, salt og sukker og bring blandingen i kog.
Lad den koge ved svag varme og under låg ca 40 min., eller
til græskarterningerne er helt møre.
4. Blend græskarkødet eller passer det gennem en sigte.
Lad mosen blive helt kold.
Bland den med de øvrige ingredienser til fyldet og rør det
glat og ensartet.
5. Sæt ovnen på 175 °C. Smør formen.
Rul dejen ud på et melet bord og beklæd formen.
Sørg for, at dejen går 3- op ad kanten.
Fordel fyldet heri og bag pien midt i ovnen ca 50 min.
Den skal være fast og overfladen gylden.
Stik en kødnål eller strikkepind forsigtigt ned i midten af
pien.
Pien er færdig, når intet hænger ved.
Tips: Server pien lun eller kold med flødeskum eller cremefraiche,
gerne smagt til med lidt stødt kanel. I U.S.A. bliver pien lavet med
pumpkingræskar, en stor græskarsort, som af og til kan købes herhjemme i
velassorterede grøntforretninger.
Se alle de bedste opskrifter med Pie
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------