Skøn tærte med hindbær og fromage. Nogle gange så skal det
bare så enkelt at alle kan være med. Det kan man med denne tærte. Velegnet at
lave på alle årstider, da man sagtens kan bruge frosne hindbær.
Til 4-6 personer.
Tilberedningstid: ca 50 min. Hviletid: ½ time
# Ingredienser
Mørdej:
175 g (3 dl)
hvedemel
100 g koldt smør
½ tsk salt
1 spsk melis
½ æg
1-2 tsk isvand
Fromage:
4 blade husblas
2 æggeblommer
85 g (1 dl) melis
400 g hindbær
2½ dl piskefløde
1 æggehvide
* Fremgangsmåde
1. Skær smørret i
terninger. Hak det i melet.
Derefter smuldres
smør-melblandingen mellem fingrene, til massen har konsistens som reven ost.
2. Drys med salt og
sukker, tilsæt ½ pisket æg.
Dejen samles med 1
tsk koldt vand.
Ælt den ganske kort.
Pak den ind i
alufolie og læg den i køleskabet 20-30 min.
3. Rul mørdejen ud
til en cirkel, der er lidt større end tærteformen.
Beklæd formen og prik dejen med en gaffel.
4. Dæk dejen med et
stykke alufolie eller bagepapir og fyld op med tørrede bønner, ærter eller ris
(se »bagebønner«). HER - og se
opskrifter på sommermad HER