De milde pinjekerner
kommer fra en art fyrretræer i det sydlige Europa. Her bruges de ofte i
madlavningen. Nemt at forberede og så lige servere, når det er spisetid.
Tid: 2 timer, heraf
1 time i køleskab og 25 min i ovnen. 6 pers.
# Ingredienser
BUND:
2½ dl hvedemel
½ dl sukker
75 g smør eller
margarine
½ æg
½ spsk Amaretto
eller mandellikør
FYLD:
100 g mandler
½ dl pinjekerner
100 g smør eller
margarine
1 dl sukker
2 æg
2 spsk Amaretto
eller mandellikør
PYNT:
2 spsk pinjekerner
* Fremgangsmåde
1. Begynd med
bunden:
Bland mel, sukker,
fedtstof, æg og likør til en smidig dej -
enten i
foodprocessoren eller ved håndkraft.
Lad dejen hvile i
køleskabet i 1 time.
2. Beklæd bund og
sider af en smurt tærteform, ca 24 cm i diameter med dejen.
Lad formen stå
køligt mens du laver fyldet.
3. Skold, smut og
mal mandlerne eller findel dem i foodprocessoren.
4. Rist
pinjekernerne, både dem til fyld og dem til pynt, -
et par min på en
plade i en 175 °C varm ovn eller på en tør stegepande.
5. Rør fedtstoffet
blødt. Tilsæt sukker og rør blandingen luftig.
6. Tilsæt mandler og
pinjekerner under omrøring.
Rør et æg i ad
gangen. Rør kraftigt. Tilsæt mandellikøren.
7. Hæld blandingen i
tærtebunden. Glat overfladen og drys med pinjekerner.
8. Bag tærten på en
rist nederst i en 175 °C varm ovn i 25 min.
Server tærten lun med en frugtpuré, fx mangopuré.
Tips: Kan du ikke få pinjekerner, bruger du blot
flere mandler.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------