Tærte med mazarin-creme, fersken og hindbær
Bunden er sprød og
fyldet sødt af mazarin-creme, ferskner, hindbær og mandler. Du kommer aldrig
til at købe bagerens frugttærte igen, når du først har smagt denne her! ✅
Vores opskrift er nem og giver en fantastisk smagfuld tærte.
12 personer. Arbejdstid:
ca 45 min. plus hviletid. Bagetid: 15+5+30 minutter
# Ingredienser
Mørdej:
200 g hvedemel
70 g flormelis
100 g smør
1 æg
Mazarincreme:
100 g rørsukker
100 g blødt smør
1 tsk vaniljesukker
2 æg
150 g god marcipan
50 g hvedemel
4 friske ferskener
100 g friske hindbær
50 g smuttede mandler
Tilbehør:
cremefraiche
* Tilberedning
1. Tænd ovnen på 175
°C.
2. Kom hvedemel og
flormelis i en skål, og smuldr smørret heri.
Saml dejen med
ægget.
Er dejen for
klistret, tilsættes lidt mere mel.
Er dejen derimod for
tør, tilsættes lidt koldt vand.
Stil dejen køligt i
30 min, før den rulles ud.
3. Rul tærtedejen
ud, så den passer til en tærteform på ca 27 cm diameter.
Læg dejen i formen
godt ind i kanten, og klem overskydende dej af kanten.
Prik bunden med en
gaffel.
Læg et stykke
bagepapir i bunden, og fyld den med tørrede bønner.
Bag bunden i ca 15 min.
Fjern bønner og
bagepapir, og bag bunden i yderligere 5 min.
4. Pisk sukker, smør
og vaniljesukker cremet, til det er lyst.
Tilsæt æggene et ad
gangen.
Riv marcipanen, og
vend den i cremen sammen med melet.
5. Fordel cremen på
den bagte tærtedej.
6. Skær ferskenerne
i både, og fordel dem på tærten sammen med hindbær.
Drys med smuttede
mandler.
Bag tærten i ca 30
min, til den er gyldenbrun.
Server tærten lun
med cremefraiche.
✅ Årets bedste opskrifter fås på
Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1
person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.