Grundopskrift der er let at lave, har en lav pris og er fryse-egnet. Flere opskrifter - både til madtærter og til kagetærter, så lad der gå tærte i den
# Ingredienser
til deje der egner sig til kød- og grønsags tærter:
Tærtedej med æg:
200 g hvedemel (ca. 3⅓
dl)
½ tsk salt
100 g smør
1 æg
1 spsk (koldt) vand
Tærtedej med ymer:
100 g hvedemel (ca. 1⅔
dl)
50 g fuldkornsmel (knap 1 dl)
½ tsk salt
75 g smør
½ dl ymer
Tærtedej med hytteost:
150 g hvedemel (knap 3 dl)
½ tsk salt
100 g smør
100 g hytteost
*
# Ingredienser
til deje der egner sig til desserttærter:
Tærtedej, sød:
200 g hvedemel (ca. 3⅓
dl)
45 g sukker (½ dl)
100 g smør
1 æg
1 spsk (koldt) vand
Tærtedej med mandler:
150 g hvedemel (2½ dl)
50 g smuttede, finthakkede eller revne mandler
10 g sukker (1 spsk)
125 g smør
1 æggeblomme
Tærtedej med flormelis:
125 g hvedemel (ca. 2 dl)
25 g flormelis
100 g smør
1 æggeblomme
*
Sådan laves Tærtedeje:
Her er til en tærteform med en diameter på ca 22 cm.
Der er ikke beregnet dej til et helt låg, men til strimler.
For de herover nævnte dejtyper er fremgangsmåden den samme:
De tørre dele blandes, det ikke for kolde smør smuldres i
til grynet konsistens, og dejen samles med æg og/eller vand, ymer eller
hytteost.
Tips: Pak dejen i folie, eller anbring den tildækket
i en skål, og stil den køligt mindst ½ time, før den udrulles på et letmelet
bord.
Tærtedej holder sig, indpakket, i køleskab i ca 14 dage.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.
Se opskrifter på Madtærter
Se opskrifter på alle Tærter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------