Dessert. Arbejdstid: 40 min. Skal hvile, dej: mindst 1 time. Ovntid: ca 35 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 6 personer.
# Ingredienser
til Tyttebærtærte
Mørdej:
120 g hvedemel (2 dl)
100 g smør
2 spsk sukker
1 æggeblomme
Fyld:
100 g friske tyttebær
100 g sukker (1¼ dl)
Marengslåg:
3 æggehvider
3 spsk sukker
Tærteform: ca 22 cm
*
Sådan laves Tyttebærtærte
Mørdej:
1. Kom melet i en skål.
Hak smørret i med en kniv og smuldr det grynet med fingrene.
Tilsæt sukker og saml hurtigt dejen med æggeblommen.
Pak dejen ind og lad den hvile koldt i mindst en time.
2. Sæt ovnen på 200 °C.
3. Rul dejen ud og beklæd tærteform en med den.
Tryk dejen godt til langs kanten og prik bunden med en
gaffel, så buler dejen ikke under bagningen.
Forbag tærtebunden i ovnen ca 15 min.
Sæt ovnen på 150 °C.
Fyld:
4. Skyl tyttebærrene og fjern eventuelle stilke og blade.
Lad dem dryppe af.
Knus ca halvdelen af bærrene med en ske.
Rør alle tyttebærrene sammen med sukkeret.
Rør, til det safter så meget, at bærrene næsten er dækket af
lage.
Marengslåg:
5. Pisk æggehviderne meget stive.
Tilsæt sukkeret under piskning.
6. Fordel de sukkerblandede tyttebær på den forbagte bund.
Kom marengsmassen over.
Sæt tærten i ovnen og bag den i ca 20 min, til den er gylden
og marengsen gennembagt. Server straks.
Tips: Tærten kan serveres med flødeskum eller
cremefraiche.
I stedet for marengs kan der lægges et fletværk af mørdej
over tærten.
Beregn da ca ⅓
mere dej og lidt kortere bagetid.
Se alle de bedste opskrifter med Tyttebær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------