Logo

Upside-down-cake

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Upside-down-cake 


Kagen bages med frugten i bunden af formen og vendes ud på et fad, så frugten ved servering ligger øverst. Saftig og vidunderlig smag. Kan stærkt anbefales.

Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 30 min. Kogetid, ananas: ca 5 min. Bagetid: ca 45 min. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet.

 
# Ingredienser til Upside-down-cake
1 frisk ananas eller 5-6 skiver ananas fra dåse
3 dl vand
250 g sukker (ca. 3 dl)

 
Dej:
125 g smør
125 g sukker (ca. 1½ dl)
2 æg
½ stang vanilje eller 1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
200 g hvedemel (3 dl)
20 cocktailbær
smør til formen
Springform: 22 cm
*
Sådan laves Upside-down-cake
1. Kog vandet og sukkeret sammen, til alt sukkeret er opløst.

 
2. Skær ananassen i skiver, skær skrællen af og skær stokken i midten ud, så ananasringen forbliver hel.

 
3. Kog ananasskiverne ca 5 min i lagen. De må gerne blive kolde heri.
Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Ananas fra dåse skal blot dryppe af.

 
Dej:
4. Rør smør og sukker hvidt og skummende og rør æggene i et ad gangen.

 
5. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og rør dem i.
Eller tilsæt vaniljesukkeret.

 
6. Bland bagepulveret med melet og rør det i dejen.

 
7. Sæt ovnen på 180 °C.

 
8. Smør springformen og læg de helt kolde ananasskiver ved siden af hinanden i bunden.
Læg et cocktailbær i hullet på hver ananasring.

 
9. Hæld dejen over ananasskiverne og sæt kagen i ovnen ca 45 min, til den er gennembagt.

 
10. Lad kagen afkøle lidt i formen.
Løsn den forsigtigt i kanten med en skarp kniv og vend den ud på en bagerist med frugten opad.
Server kagen, når den er blevet helt kold.

 
Tips: Flødeskum kan serveres til.
Blå vindruer kan erstatte cocktailbær.

Halve henkogte abrikoser, blommer, ferskner, pærer eller æbler i skiver samt smuttede mandler kan erstatte ananas og cocktailbær. 
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kage/tærte


En Upside-down-cake / omvendt kage er en kage, der bages i en enkelt form med påfyldninger i bunden af formen, deraf "på hovedet". Derefter, når den kommer ud af ovnen, vendes kagen/formen på hovedet på en serveringsplade, hvorved den rettes op og serveres med bunden og dermed frugterne opad.

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 9.506 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her