Serveres denne dejlige Valnøddechokoladekage til dessert,
smager det bare ekstra godt med let pisket flødeskum til. Ren nydelse. Se også Chokoladering nederst
Tilberedningstid:
ca. ½ time. Bagetid: 1-1½ time. Fryseegnet uden pynt
# Ingredienser:
2 æggeblommer
125 g sukker (1¼ dl)
125 g valnøddekerner
1 spsk maizenamel
1 spsk hvedemel
¾ tsk bagepulver
3 spsk mælk
50 g chokolade
2 æggehvider
smør til formen
Pynt:
100 g mørk chokolade
6-7 valnøddekerner
* Tilberedning:
1. Smør en randform godt med smør.
Pisk æggeblommer og
sukker godt sammen.
Hak valnødderne
meget fint og bland dem med maizenamel og bagepulver.
Rør det i
æggemassen.
2. Bræk chokoladen i
mindre stykker og smelt den i mælken.
Hæld denne blanding
i dejen, mens der piskes.
3. Pisk æggehviderne
helt stive og vend dem forsigtigt i dejen.
Kom dejen i den godt smurte randform.
Bag kagen ved 175 °C
i 1-1¼ time.
4. Lad kagen svale
lidt inden den tages ud af formen.
Smelt de 100 g
chokolade og pensl kagen hermed.
Pynt med halve
valnøddekerner.
Valnøddechokoladekage
1. Pensl formen godt
med smeltet smør og lad det stivne.
2. Pisk æggeblommer
og sukker og bland mel, bagepulver og
finthakkede
valnøddekerner i.
3. Bræk chokoladen i
mindre stykker og smelt den med mælken.
Hæld den i dejen, mens der piskes.
4. Pisk æggehviderne
stive og fold dem i dejen.
Kom dejen i formen
og bag som angivet i opskriften.
Til
toppen
Chokoladering
Tilberedningstid:
ca. 20 min. Bagetid: 30 min. Fryseegnet
# Ingredienser:
200 g mørk chokolade
40 g smør
3 æg
75 g sukker (knap 1
dl)
50 g hvedemel (knap 1 dl)
1 tsk bagepulver
1-2 spsk rom
Pynt:
Chokoladeglasur
2½ dl piskefløde
* Tilberedning:
1. Smelt chokoladen over vandbad.
Tilsæt smørret og
rør til blandingen er glat og jævn.
2. Pisk æggeblommer
(gem hviderne) og sukker godt sammen.
Tilsæt chokolade-smørret og rør det forsigtigt sammen.
3. Bland mel og
bagepulver og rør det i dejen sammen med rommen.
4. Pisk æggehviderne
stive og vend dem i dejen.
Hæld dejen i en godt
smurt og raspdrysset randform. (se nedenfor)
Bag kagen på ovnens
midterste rille ved 190 °C i en halv time.
5. Lad kagen svale
lidt inden den vendes ud af formen.
Pynt med
chokoladeglasur i striber (som på kransekage)
Kom flødeskum i
midten af kagen.
Se alle de bedste opskrifter med Chokolade
Til toppen
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.