Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: ca 25 min. Skal hvile, dej: mindst 8 timer, gerne natten over. Bagetid: ca 30 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser
til Vandkringle
125 g smør
650 g hvedemel (ca. 11 dl)
40 g sukker (½ dl)
½ tsk salt
1 tsk kardemomme
2½ dl mælk
25 g gær
3 æg
60 g rosiner (1 dl)
50 g sukat
sammenpisket æg til pensling
perlesukker
hakkede mandler
*
Sådan laves Vandkringle
1. Hak smørret i melet med en kniv og smuld r det grynet med
fingrene.
2. Bland sukker, salt og kardemomme i.
3. Lun mælken knap håndvarm (35 °C) og rør gæren ud heri.
4. Hæld gærblandingen i melet sammen med æg, rosiner og
sukat.
5. Ælt dejen smidig og glat. Melmængden kan variere lidt.
6. Vrid et klæde op i koldt vand.
Bred det ud på bordet og læg dejen midt på klædet.
Pak det omkring dejen og læg den i en stor skål med koldt
vand.
Pakken skal være helt dækket af vandet.
7. Lad dejen ligge i vandet mindst 8 timer, gerne natten
over.
8. Form, ved hjælp af 2 skeer, den fugtige dej til en
kringle på en smurt bageplade eller på en plade beklædt med bagepapir.
9. Lad kringlen efterhæve tildækket ca 20 min.
Sæt ovnen på 200 °C.
Pensl kringlen med sammenpisket æg og drys med perlesukker
og hakkede mandler.
Bag den ca 30 min. på midterste rille.
Lad kringlen afkøle utildækket på en bagerist.
Tips: Vandkringle smager bedst friskbagt.
Vandkringlen kan glaseres, når den er helt afkølet. Se Glasur.
Kan fryses. Holdbarhed: 3-4 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kringle
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------