Server denne saftige pie til kaffen
eller som en lækker dessert efter middagen. Alle dine gæster og familie vil
helt sikkert rose den! Den er bare go'
• Hvis du bager pien uden mørdej
direkte i en smurt form, så mindsker du automatisk på kalorierne.
Tilberedning 40 min. Forberedelse 30
min + afkøling. 14 stk.
# Ingredienser
MØRDEJ:
4 dl hvedemel
1 nip salt
1 dl sukker
100 g smør eller margarine + fedtstof
til formen
1 æggeblomme
saften af ½ citron
2 spsk mannagryn
50 g mandelflager
FYLD:
3 pærer
saften af ½ citron
2 spsk likør fx amaretto likør
3 æg
1½ dl sukker
750 g kvark
1 dl piskefløde
1 spsk kartoffelmel
flormelis til garnering
* Tilberedning
1. Bland mel, salt og sukker i en
skål.
Skær fedtstoffet i tern og kom det i
sammen med
æggeblomme og citronsaft.
Ælt det til en dej.
Smør en form (28 cm i diameter) med
fedtstof.
Beklæd formen med dejen og lav en 2 cm
høj kant.
Drys bunden med mannagryn og dernæst
med mandelflager.
2. Skræl pærerne og fjern kernehusene.
Skær pærerne i både.
Dryp dem med citronsaft og likør.
3. Sæt ovnen på 175 °C.
Del æggene i blommer og hvider.
Pisk blommerne sammen med sukkeret.
Vend kvarken i.
Pisk hvider og fløde hver for sig og
vend det i massen.
Sigt kartoffelmel over.
Pisk sammen.
4. Fordel pærerne over dejen. Dæk med
cremen.
Bag ca. 45 min i ovnen.
Lad kagen svale af i formen.
Lad kagen køle af på en rist og sigt
flormelis over.
Vidunderlig pærepie:
Energi pr. stk.: Kcal 279 = kJ 1172
Kulhydrat 34 g Protein 11 g Fedt 11 g
(35%) Fibre 2 g
Tips
Tryk dejen ud ; formen, eller rul
først dejen ud
til en cirkel og beklæd så formen med
dejen.
Sørg for at dejen er så ensartet som
muligt.
Drys mannagryn over dejbunden.
Mannagrynene hjælper med at opsuge
saften
fra pærerne, så bunden holder sig tør
og sprød.
Se alle
de bedste opskrifter med Tærter
Se alle de bedste opskrifter med Kager
✅ Her er
kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.