Logo

Elegant Chokoladeroulade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Elegant Chokoladeroulade 

 
En roulade kan fyldes med alt muligt lækkert. Den her chokoladeroulade gemmer på en klassisk, sød skumcreme, der giver lige tilpas modspil til rouladens bund
Giver en roulade

 
# Ingredienser
420 g sigtet flormelis
5 spsk sigtet hvedemel
½ tsk salt
5 spsk usødet kakaopulver
6 æg
¼ tsk tvekulsurt natron
1¼ tsk vanilla
1 spsk vand
30 g chokolade
12 store stykker skumslik eller 175 g små stykker skumslik
25 cl piskefløde
2 spsk stødt melis
3 til 4 spsk fløde
60 g hakkede pecannødder

 
* Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til 190 °C.
Forbered en rouladeform på 25 x 2½ cm med lidt smør; beklædes med bagepapir.

 
2. Sigt 250 g flormelis, mel, salt og kakaopulver sammen tre gange; sæt det til side.

 
3. For at skille æggeblommerne fra hviderne, bankes forsigtigt på midten af ægget mod en hård overflade, fx siden af en skål.
Hold en halv æggeskal i hver hånd, og flyt æggeblommen fra den ene side til den anden.
Giv hviden lov til at dryppe ned i skålen.

 
4. Når al hviden er dryppet ned i skålen, placeres blommen i en anden skål.
Kom hviden over i en tredje skål.
Gentag proceduren med de resterende 5 æg.
(Æggehviderne skal være helt fri for æggeblommer for at opnå den rette volumen når de piskes.)

 
5. Pisk æggehviderne i en stor skål med elpiskeren på høj hastighed indtil det skummer.
Tilsæt natron; pisk indtil der dannes stive toppe.
Sæt det til side.

 
6. Pisk æggeblommer i en separat skål med elpiskeren på høj hastighed indtil den er tyk og citronfarvet.

 
7. Rør vanilla og vand i.
Tilsæt de tørre ingredienser; piskes ved mellemhøj hastighed indtil det er godt blandet.
Vend æggehviderne i med en dej skraber, ved forsigtigt at skære ned til bunden af skålen og skrabe op ad siderne af skålen, og derefter folde det over blandingen.
Gentag proceduren indtil æggehviderne er jævnt fordelt.

 
8. Hæld dejen over i den forberedte form.

 
9. Bages 15 til 20 min eller indtil en tandstikker af træ kommer ud ren når den stikkes ind i midten.
I mellemtiden strøs yderligere sukker på et rent viskestykke.

 
10. Den varme kage løsnes ved kanterne af formen med en paletkniv; vendes over på viskestykket.
Fjern formen; pil forsigtigt papiret af.

 
11. Rul forsigtigt kagen fra den korte ende ved at folde og komme den ind med viskestykket.

 
12. Fortsæt med at rulle kagen ved brug af viskestykket.

 
13. Lad kagen afkøle helt på viskestykket på en metalrist.

 
14. I mellemtiden pakkes chokoladen ud; læg chokoladen i en lille tykbundet gyde og opvarm ved meget svag varme under konstant omrøring, indtil chokoladen er smeltet.
(Eller sæt den uindpakkede chokolade i en lille mikrofast skål. Køres ved MAX (100% effekt) 1 til 2 min eller indtil den næsten er smeltet, omrøres efter hvert minut. Rør indtil det er blødt.)
Sæt det til side til afkøling.

 
15. Hvis der bruges store stykker skumslik, skæres de i mindre stykker med en saks eller kniv.
(For at undgå at de klæber sammen, dyppes saksen eller kniven i lidt majsstivelse før der klippes/skæres.

 
16. Pisk piskefløden i en separat lille skål med elpiskeren ved høj hastighed indtil den er tyk.
Tilsæt gradvis stødt melis og pisk indtil der dannes bløde toppe.
Vend skumslikket i med en gummipaletkniv, skrab forsigtigt ned til bunden af skålen, op ad siden og derefter foldes over blandingen.
Gentag proceduren indtil skumslikket er jævnt fordelt.

 
17. Rul kagen ud; fjern viskestykket.

 
18. Fordel flødeskum over kagen; rul kagen ind igen.

 
19. Bland det afkølede chokolade og den resterende 1½ kop flormelis i en lille skål.
Rør fløden i, 1 teskefuld ad gangen, indtil glaseringen har en fordelingskonsistens.
Fordeles over kagen.
Strø pecannødder på kagen. Sættes i køleskab.


Elegant Chokoladeroulade 
Trin 1: Beklæd med bagepapir.


Elegant Chokoladeroulade 

Trin 3: Skil æggeblommerne fra hviden.


Elegant Chokoladeroulade 

Trin 6: Pisk æggeblommerne indtil de er tykke og citronfarvede.


Elegant Chokoladeroulade 

Trin 11: Rul kagen.


Elegant Chokoladeroulade 

Trin 18: Rul kagen ind igen efter at flødeskumsblandingen er smurt på.


Elegant Chokoladeroulade 

Trin 19: Smør glaseringen på kagen.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kager

 

Se alle de bedste opskrifter med Småkager

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.833 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her