To forskellige
desserter - i én. Cremet abrikoskage og chokolademousse med kaffesmag - bliver
her til en ny, og anderledes dessert. Det smager saftsuseme godt.
Tid: 35 min + 4-5
timer i fryseren. 10 stk.
# Ingredienser
1 pose abrikoser
1 dl sukker
1 dl vand
2 færdige
lagkagebunde 22 cm i diameter
50 g syltet
appelsinskal
FYLD:
200 g mørk
blokchokolade
3 spsk mælk
4 æg
3 spsk sukker
2 spsk kold stærk
kaffe
1 dl piskefløde
PYNT:
1-2 dl piskefløde
jordbær
* Fremgangsmåde
1. Begynd med
fyldet.
Smelt chokoladen med
mælken ved svag varme.
Del æggene i blommer
og hvider.
Rør sukker og
æggeblommerne i, en ad gangen,
i chokoladen mens
den endnu er varm.
Rør kaffen i og lad
det svale af.
Pisk fløden til skum
og vend den i.
Pisk hviderne til
fast skum og vend det i.
2. Kog abrikoserne
med sukker og vand i 10 min.
Mix dem til puré.
Lad den blive kold.
3. Smør abrikospuré
på begge kagebunde.
Læg en bund i en
springform, ca 20 cm i diameter.
Drys appelsinskal over og dæk med halvdelen af chokoladecremen.
Læg den næste bund i
formen med purésiden opad
Dæk med resten af
chokoladecremen.
4. Stil kagen i
fryseren 4-5 timer før den skal serveres.
5. Tag kagen ud af
fryseren 30 min. før serveringen.
Skær kagens kant fri hele vejen rundt og tag formens kant af.
6. Pisk fløden til
skum. Sprøjt toppe rundt i kanten.
Pynt med jordbær.
Server. Skær ud med
en skarp kniv dyppet i varmt vand.
Tips: Som bunde kan du bage en sukkerbrødskage,
dele den i tre,
kom fyldet i som
ovenfor.
Frys den ned og tag
den frem og pynt den 30 min. før servering.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------