Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 15 min. Bagetid: ca 20 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser
til Kagebund
3 æg
110 g sukker (ca 1½ dl)
110 g hvedemel (ca 2 dl)
Endvidere: smør og sukker til formen
Springform: 24 cm
*
Sådan laves Kagebund
1. Indstil ovnen på 180 °C.
2. Del æggene i blommer og hvider.
3. Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt.
4. Sigt melet og vend det i dejen.
5. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i.
6. Kom dejen i en smurt, sukkerdrysset springform.
Bag bunden midt i ovnen ca 20 min.
7. Tag bunden ud af formen og lad den afkøle på en bagerist.
Flæk den med en skarp kniv, når den skal bruges.
Du kan også skære i skiver med træpinde, som vist på billedet.
Bunden bruges til lagkager og desserter.
Tips: Dejen kan bredes ud på bagepapir i 1½-2 cm's
tykkelse og bages i et stort stykke.
Bunden kan så skæres ud efter ønske, fx til lagkage snitter.
Dejen kan tilsættes lidt reven skal af usprøjtet appelsin
eller citron.
At sigte melet gør det luftigt, ilter det og giver en
lettere dej.
1 spsk kakaopulver kan røres i sammen med melet.
Bunden kan holde sig en uge i en tæt kagedåse.
Kan fryses. Holdbarhed: 5 måneder.
Sådan laves en Kagebund:
1. Del æggene. Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt.
Sigt melet og vend det i dejen.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i.
2. Kom dejen i en smurt, sukkerdrysset springform.
Bag bunden midt i ovnen i ca 20 min. ved 180 °C.
3. Tag bunden ud af springformen og lad den afkøle på en
bagerist.
Bunden kan holde sig en uge i en tæt kagedåse.
4. Flæk kagebunden med en skarp kniv, når den skal bruges.
Bundene bruges til lagkager og desserter.
Se de bedste opskrifter med Lagkage
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------