Disse lagkagebunde med kvarkcreme er virkelig lækre. Kvarkkage er en lidt overset kage, der både minder om cheesecake og om lagkage.
6-8 pers.
# Ingredienser
3 blade husblas
200 g kvark naturel
2 dl
cremefraiche 18%
120 g
sukker (ca. 1½ dl)
2 tsk revet citronskal
2 spsk citronsaft
¼ liter piskefløde
2 lagkagebunde
Pynt: flormelis
* Tilberedning
Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 min.
Rør kvark med cremefraiche, sukker og citronskal.
Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved.
Smelt den i vandbad.
Afkøl husblassen med citronsaft, og
kom den i kvarkblandingen under omrøring.
Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i cremen.
Anbring en lagkagebund i en springform (uden bund) på et
serveringsfad,
og fordel kvarkcremen herpå.
Læg den anden lagkagebund oven på.
Stil kvarkkagen koldt i nogle timer. Pynt med sigtet flormelis.
Variation
50 g smør
125 g fuldkorns hvedekiks
1 portion kvarkcreme, se ovenfor
Pynt: vindruer
* Tilberedning
Smelt smørret. Smuldr kiksene heri og bland det sammen.
Anbring en springform (uden bund) på et serveringsfad og
kom blandingen heri. Pres den godt sammen.
Hæld kvarkcremen over, og stil kagen koldt nogle timer.
Pynt med vindruer.
Se alle de bedste opskrifter med Kvark
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.