Dessert. Arbejdstid: ½ time. Afkøling: mindst 1 time. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. (8 personer)
# Ingredienser
til Kvarklagkage
2 lagkagebunde
Creme:
200 g kvark (mager eller fed)
1,75 dl cremefraiche
100 g sukker (1,25 dl)
reven skal af ½ usprøjtet citron
reven skal og saft af 1 usprøjtet appelsin
3 blade husblas
1 dl piskefløde
Pynt:
1,5 dl piskefløde
1 appelsin
Springform: 24 cm
*
Sådan laves Kvarklagkage
Creme:
1. Bland kvark, cremefraiche, sukker og reven skal af citron
og appelsin.
Pisk med elpisker, til sukkeret er opløst.
2. Sæt husblassen i blød i koldt vand 5-8 min.
Tag den op og knug vandet af og smelt den over vandbad.
Pres appelsinen og rør saften i den smeltede husblas.
Lad blandingen blive håndvarm og rør den i en tynd stråle i
kvarkcremen.
3. Pisk fløden til skum og vend den i.
4. Læg den ene lagkagebund på et fad.
Tag bunden ud af springformen og læg ringen fra springformen
rundt om lagkagebunden.
Fyld cremen over og læg forsigtigt den sidste bund oven på.
Tryk den let fast.
Stil kagen i køleskab, til cremen er stivnet, mindst 1 time.
Fjern springformsringen.
Pynt:
5. Pisk fløden til skum og fordel den over kagen.
Pil appelsinen og skær fileterne fri af hinderne.
Læg appelsinbådene langs kanten af kagen.
Tips: Lagkagebundene kan købes færdige eller bages
selv, se Kagebund.
Cremen kan tilsættes 1 spsk Grand Marnier eller anden
orangelikør.
Kagen kan pyntes med Appelsinskal, syltet.
Kagen kan også laves med mandelbunde, se Fragilité.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kvark
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------