Dessert. Arbejdstid: 50 min. Bagetid: 30-40 min. Svær at lave. Høj pris. Fryse-egnet. 6 personer.
# Ingredienser
til Makronlagkage
Makronbunde:
mandler ()
200 g flormelis ()
5 æggehvider (knap )
Hård nougat:
mandler ()
100 g sukker ()
Chokoladecreme:
2 æggeblommer
1 spsk sukker
1½ spsk maizenamel
ren mørk chokolade
3 dl fløde
smør
Endvidere: piskefløde
*
Sådan laves Makronlagkage
Makronbunde:
1. Sæt ovnen på 150 °C.
Skold, smut og mal eller hak mandlerne fint.
Bland dem med flormelissen.
2. Pisk æggehviderne meget stive.
Vend forsigtigt flormelis-mandelblandingen i.
3. Dæk 2 plader med bagepapir.
Aftegn 4 cirkler, ca i diameter.
Fordel dejen i cirklerne.
4. Bag makronbundene i ovnen 30-40 min. ved 150 °C, til de
er tørre og sprøde.
Tag bundene af, før de er kolde, og lad dem svale
utildækkede på en bagerist.
Hård nougat:
5. Skold og smut mandlerne og hak dem groft med en kniv.
6. Smelt sukkeret på en pande og bland mandlerne i, så snart
sukkeret er lysebrunt.
7. Tag panden fra varmen og rør i mandlerne, til de er jævnt
brune.
8. Bred straks nougaten ud på bagepapir eller på en olieret
bageplade og lad den blive helt kold.
9. Knus nougaten med en kagerulle.
Lettest i en madegnet plastpose.
Chokoladecreme:
10. Pisk æggeblommer, sukker og maizenamel sammen.
11. Bræk chokoladen i mindre stykker og kom dem i en gryde
sammen med fløden.
Smelt chokoladen i fløden ved svag varme.
12. Rør æggeblandingen i og bring cremen til kogepunktet
under stadig piskning.
Pisk i cremen, til den tykner.
13. Tag chokoladecremen fra varmen og pisk smørret i.
Lad cremen afkøle helt. Rør i den af og til.
14. Pisk fløden stiv.
Tag lidt flødeskum fra til pynt og vend 2/3 af den hårde
nougat i resten.
Servering:
Læg en makronbund på et fad, fordel halvdelen af
nougatflødeskummet over og dæk med en bund.
Fordel chokoladecremen over og dæk med endnu en bund.
Læg det sidste nougatflødeskum samt den sidste makronbund
på.
Pynt med flødeskum og resten af den hårde nougat.
Tips: Makronlagkagen kan også lægges sammen med
kagecreme, fx Kagecreme
med fløde, eller med mokka-smørcreme, se Fragilite.
Bundene kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Lagkage
Se de bedste opskrifter med Makroner
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm
køleskab, Mad til 1
person eller Mad på 30
min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------