De typiske brunkage-krydderier
kanel, ingefær og nelliker er med i den krydderiblanding som forhøjer smagen i
denne pragtfulde kage. Server den til kaffen.
Tid: 50-60 min,
heraf 20 min i ovnen. 10-12 stk.
# Ingredienser
2½ dl hasselnødder
(150 g)
4 æggehvider
2½ dl flormelis
FYLD:
4 æggeblommer
1 dl piskefløde
1 dl sukker
1 spsk
brunkagekrydderi (se tips)
150 g smør
PYNT:
50 g hasselnødder
40 g valnødder
* Fremgangsmåde
1. Tegn 3 cirkler på
23 cm i diameter på bagepapir.
Smør cirklerne med
lidt fedtstof.
2. Mal
hasselnødderne. Pisk æggehviderne til fast skum.
Pisk flormelis i.
Vend forsigtigt nødderne i.
3. Smør massen ud i cirklerne.
4. Bag bundene midt
i en 150 °C varm ovn i 20 min.
Lad dem køle af.
5. Rør æggeblommer,
piskefløde, sukker og krydderier sammen i en gryde.
Opvarm det ved svag
varme under stadig piskning til cremen er tyk.
Den må ikke koge!
6. Tag gryden af
varmen og pisk smørret i. Lad det køle af.
7. Rist
hasselnødderne på en tør pande, gnid skallerne af.
Hak hassel- og
valnødder groft.
Rist de hakkede
nødder til de er gyldne.
8. Læg bundene
sammen med fyldet imellem og ovenpå.
Pynt med nødderne
øverst.
Tips: 1 tsk kanel, ½ tsk stødt kardemomme, ½ tsk
ingefær og 1 knsp nellike kan erstatte den færdige krydderblanding.
I øvrigt bages kagen
som anvist ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------