Dessert Lagkage. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca 25 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 6 personer.
# Ingredienser
til Nøddelagkage
50 g (hassel)nøddekerner (1 dl)
3 æg
150 g sukker (ca 1¾ dl)
30 g hvedemel (½ dl)
30 g kartoffelmel (godt ½ dl)
½ tsk bagepulver
Nøddeflødeskum:
2½ dl piskefløde
75 g nøddekerner (1½ dl)
Glasur:
100 g flormelis (ca 2 dl)
ca 1 spsk appelsinsaft eller vand
Springform: 24 cm
*
Sådan laves Nøddelagkage
1. Hak nøddekernerne fint.
Sæt ovnen på 180 °C. Smør springformen.
2. Pisk æg og sukker lyst og skummende.
Bland nødder, mel, kartoffelmel og bagepulver i æggemassen.
3. Fyld dejen i den smurte springform og sæt den på ovnens
nederste rille.
Bag kagen gylden ca 25 min.
Lad den afkøle på en bagerist.
Nøddeflødeskum:
4. Pisk fløden stiv. Tag ca ¼ af nødderne fra til pynt.
Hak resten af nødderne fint og vend dem i flødeskummet.
5. Del kagen i 2 eller 3 bunde og læg dem sammen med
nøddeflødeskummet.
Glasur:
6. Rør flormelis netop smørbar med appelsinsaft og fordel
straks glasuren over den øverste lagkagebund.
Pynt med hele eller halverede nødder, inden glasuren
stivner.
Tips: Nøddeflødeskummet kan smages til med Grand
Marnier eller sød portvin.
Nøddeflødeskummet kan tilsættes finthakket (frisk) ananas,
eller lidt ananasmos kan smøres på bundene, inden de lægges sammen med
nøddeflødeskummet.
Læg lagkagen sammen med Creme anglaise i stedet
for flødeskum.
Noddecreme klæ'r nøddebundene, gem lidt af cremen til at smøre
på den øverste bund og pynt med fine strimler Appelsinskal, syltet.
Kagen kan glaseres med blødt Chokoladeovertræk
stedet for med glasur.
Se alle de bedste opskrifter med Nødder
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------