Bagværk Hjemmebag Lagkage. Arbejdstid: 45 min. Bagetid: 45 min. Middelsvær at lave. Høj pris.
6-8 personer
# Ingredienser
til Sachertorte
Kage:
god, mørk chokolade
smør
sukker (1¾ dl)
1 stang vanilje
5 æg
hvedemel (2½ dl)
2 tsk bagepulver
Endvidere:
abrikosmos
god, mørk chokolade
Til formen: smør og rasp
Tilbehør: piskefløde
Springform: 22-
*
Sådan laves Sachertorte
1. Sæt ovnen på 180 °C.
Smør en springform og drys den let med rasp.
Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt dem over ikke for
varmt vandbad.
2. Rør smørret blødt med sukkeret.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og rør dem i smørret.
Del æggene i hvider og blommer.
Rør æggeblommerne i smørsukkerblandingen, en ad gangen.
Rør den smeltede let afsvalede chokolade i.
3. Pisk hviderne stive.
Bland hvedemel og bagepulver og vend det i dejen.
Den må ikke røres for kraftigt, efter at
mel/bagepulverblandingen er tilsat.
Vend forsigtigt hviderne i dejen.
4. Fyld dejen i springformen og bag kagen på nederste rille
i ovnen ca 45 min.
Lad kagen blive helt kold, før den tages ud af formen.
5. Del kagen i 2 bunde.
Varm abrikosmosen let, til den bliver jævn, og fordel den over
bundene.
Lad mosen trække ned i bundene, inden de lægges sammen, så
et lag abrikosmos vender opad.
Lad kagen stå, til mosen er kold og stivnet.
6. Smelt chokoladen over vandbad og fordel den over hele
kagen.
Stil kagen koldt, til den skal spises, gerne til næste dag.
7. Pisk fløden stiv og server den til.
Tips: Kagen kan bages i 2 lagkage-forme. Så slipper du
for at skære den igennem og bagetiden nedsættes til ca 30 min.
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------