Schwarzwälder Kirschtorte bliver på dansk til Schwarzwälder kirsebærkage. Denne formidable kage har fået sit navn fra likøren, Schwarzwälder kirschwasser (også bedre kendt som kirsch), som originalt bliver produceret i
Schwarzwald.
Giver en 3-lags kage
# Ingredienser
250 g + 2 spsk hvedemel
400 g stødt melis
105 g kakao
1½ tsk bagepulver
¾ tsk tvekulsurt
natron
¾ tsk salt
3 æg
¼ dl mælk
1¼ dl vegetabilsk
olie
1 tsk vanilla
Kirsebærpynt (se nedenfor)
Flødeskumspynt (se nederst)
* Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til
180 °C.
Smør to runde
kageforme på 23 cm med lidt smør og drys med mel.
Beklæd bundene med
bagepapir.
2. Bland mel, stødt
melis, kakao, bagepulver, tvekulsurt natron og salt i en stor skål.
Tilsæt æg, mælk,
olie og vanilla; pisk med elpiskeren på mellemhøj hastighed indtil det er godt
blandet.
Hældes jævnt over i de forberedte forme.
3. Bages 35 min
eller indtil en tandstikker af træ kommer ud ren når den bliver stukket ind i
midten.
Afkøl lagene i
formene på en bagerist i 10 min.
Kagernes kanter løsnes med en kniv eller en fleksibel paletkniv af metal.
Læg metalristen
ovenpå kagerne.
Brug grydelapper
eller handsker.
Vend kagen med
formen over risten så den vender bunden i vejret.
Ryst forsigtigt for
at kagen kan komme ud ad formen.
Fjern formen.
Gentag proceduren
med det andet kagelag.
Vend lagene så den
anden side kan afkøle. Afkøles helt.
4. Mens kagen bager,
tilberedes kirsebærpyntet; sættes til side til afkøling.
5. Mål højden på
hvert kagelag med en lineal; stik tandstikkere af træ halvvejs ind i siden af
lagene med 5 cm mellemrum.
6. Med en lang
takket kniv skæres der vandret i to halvdele mellem tandstikkernes
afmærkninger.
7. Lav krummer ud af
et af de skårne lag; sæt det til side.
8. Tilbered
Flødeskumspyntet.
Reserver 340 g til
at dekorere kagen med; sæt det til side.
9. Børst forsigtigt
løse krummer af hvert kagelag og siderne med en kagepensel eller hænderne.
10. For at samle
lagene, lægges et kagelag på en kagetallerken.
Fordel 2½ dl
flødeskumsfyld; pynt med 180 g kirsebærfyld.
Pynt det andet lag,
gentag indtil alle lagene er brugt.
11. Glaser kagens
side med den resterende glasering.
Tryk forsigtigt de til
sidesatte krummer på glaseringen på siden af kagen.
12. Kom den
resterende glasering i en sprøjtepose med et stjernemundstykke.
Sprøjt rundt om de øverste og nederste kanter af kagen.
Læg det resterende
pynt ovenpå kagen.
Opbevar kagen i
køleskab.
Kirsebærpynt
#
2 glas (a 50 g)
stenfri kirsebær, uafdryppede
200 g stødt melis
35 g majsstivelse
1 tsk vanilla
*
Lad kirsebærrene
afdryppe og gem 1¼ dl saft.
Bland den gemte
saft, kirsebærrene, stødt melis og majsstivelse i en 2-liters gyde.
Koges over svag
varme indtil det er tykt.
Tilsæt 1 teskefuld vanilla under omrøring. Afkøl; sæt det til side.
Flødeskumpynt
#
7½ dl flødeskum
45 g flormelis
*
Afkøl en stor skål
og piskerisene grundigt.
Bland den afkølede
piskefløde og flormelis i den kolde skål.
Pisk med elpiskeren
på høj hastighed indtil der dannes stive toppe; de stive toppe skal blive på
overfladen.
Trin 1: Beklæd
formenes bunde med bagepapir.
Trin 5: Mål kagens
højde.
Trin 6: Skær
kagelagene i halve.
Trin 11: Pres de
gemte krummer på siden af kagen.
Trin 12: Sprøjt
pynten på kagens kanter.
Se alle de bedste opskrifter med Kager
Se alle de bedste opskrifter med Småkager
INFO: Black Forest gâteau eller Black Forest kage er en svampet
chokoladekage med en rig kirsebærfyldning baseret på den tyske dessert
Schwarzwälder Kirschtorte, bogstaveligt talt "Black Forest
Cherry-torte". Typisk består Schwarzwald-gateauet af flere lag svampet chokoladekage,
med lag af flødeskum og kirsebær.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------