Utrolig delikat kage med vanilje og jordnødfyld samt chokoladecreme glasur, den smelter bare i munden, den tilberedes meget enkelt, så alle kan lave den
Giver en 3-lagskage
# Ingredienser
225 g smør,
blødgjort
400 g stødt melis
4 æg
420 g hvedemel
2 tsk bagepulver
25 cl mælk
1 tsk vanilla
1 tsk smør
3 spsk kakao
Jordnødfyld (se nedenfor)
Chokoladecreme glasur (se nederst)
60 g hvid chokolade til pynt
* Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til
180 °C.
Forbered tre 20
eller 22 cm runde bageforme med lidt smør.
2. Strø 2 til 3 tsk
mel i hver form.
Bank forsigtigt på
siden af formen for at dække bunden og siderne jævnt med mel.
Vend formen for bank
forsigtigt på bunden for at fjerne overskydende mel.
3. Pisk smør og
stødt melis sammen i en stor skål med elpiskeren på høj fart indtil det er let
og luftigt.
4. Tilsæt æggene, 1
ad gangen, pisk godt efter hver tilsætning.
5. Bland mel og
bagepulver i en mellemstor skål.
Tilsæt det til
smørblandingen skiftevis med mælk, pisk godt efter hver tilsætning.
Bland vanilla og
smør smagstilsætning.
6. Hæld 1/3 af dejen
i hver af de to forberedte forme.
7. Bland kakao i den
resterende dej; hæld det op i den resterende form.
8. Bages i 30 min
eller indtil en tandstikker af træ indsat i midten kommer ud ren.
9. Afkøl lagene i
formene på metalriste i 10 min.
Løsn kanterne af
kagerne med en kniv eller en fleksibel metalpalet.
Brug ovnhandsker eller grydelapper og læg en metalrist ovenpå kagen i formen.
Vend kagen og formen om så metalristen er nederst.
Ryst forsigtigt
kagen så den løsnes fra formen. Fjern formen.
Gentag med de
resterende lag.
Vend lagene så de
afkøler med toppen opad. Afkøl dem helt.
10. Børst forsigtigt
løse krummer af toppen og siderne af kage lagene med en kagepensel eller med
hænderne.
11. Tilbered
Peanutfyld og Chokoladecreme glasur.
For at samle kagen lægges
et gult lag på et kagefad; fordel ½ af peanutfyldet over.
12. Dæk med
chokoladelaget; fordel det resterende fyld over.
13. Dæk med det
resterende gule kagelag.
Glaser med
chokoladecreme glasur.
14. Pak den hvide
chokolade ud; læg chokoladen i en lille tung kasserolle.
Varmes over meget lav varme, rør konstant, indtil chokoladen er smeltet.
Eller læg den uindpakkede hvide chokolade i en mikroovnsegnet skål.
Giv det 1 til 2 min
eller indtil det er næsten smeltet, på max effekt, rør efter hvert minut.
Rør indtil det er
jævnt.
Afkøl det let.
15. Læg chokoladen i
en sprøjtepose med en lille skrivetud. Sprøjt det ud på kagen.
Jordnødfyld
#
115 g smør,
blødgjort
120 g flødeost, blødgjort
280 g flormelis
180 g goft
jordnødsmør
1 tsk vanilla
1 tsk smør
smagstilsætning
60 g fint hakkede
jordnødder
1 til 2 spsk mælk (valgfrit)
*
1. Pisk smør og
flødeost sammen i en mellemstor skål med elpiskeren på mellem fart indtil det
er cremet.
2. Tilsæt flormelis
gradvist, pisk indtil det er let og luftigt.
3. Bland jordnødsmør,
vanilla og smør smagstilsætning i.
Rør jordnødder i.
Tilsæt mælk hvis det
er nødvendigt for ønsket konsistens.
Chokoladecreme
glasur
#
60 g chokolade
120 g flødeost,
blødgjort
60 g smør, blødgjort
3 spsk piskefløde
1 spsk citronsaft
1 tsk vanilla
280 g flormelis
*
1. Smelt chokolade
(se trin 14 for anvisning). Sæt det til side for at afkøle.
2. Pisk flødeost og
smør sammen i en mellemstor skål med elpiskeren på mellem fart indtil det er
cremet.
Pisk piskefløden i.
Bland chokolade, citronsaft og vanilla i.
3. Pisk flormelis i
gradvis indtil blandingen er luftig.
Trin 2: Kom smør på formene
og strø mel på.
Trin 6: Hæld dej i
to af formene.
Trin 10: Børst
krummer af kagelagene.
Trin 12: Fordel det
resterende peanutfyld.
Trin 15: Sprøjt den
hvide chokolade på kagen.
Chokoladecreme
glasur: Trin 3. Pisk flormelis i.
Se alle de bedste opskrifter med Kager
Se alle de bedste opskrifter med Småkager
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------