Saltet eller røget flæsk bliver meget lækkert, når det tilberedes med frugt som fx æbler. Brug
helst lidt syrlige madæbler til denne superlækre ovnpandekage.
Tid: ca 40 min,
heraf 30 min i ovnen. 4-6 pers.
# Ingredienser
300 g saltet eller
røget flæsk
3 æg
8 dl mælk
4 dl hvedemel
½ tsk salt
4 æbler
* Fremgangsmåde
1. Skær flæsket i
tern.
Brun dem i en lille
bradepande (30x40 cm) i en 225 °C varm ovn.
2. Pisk æggene let
sammen.
Tilsæt halvdelen af mælken sammen med mel og salt.
Pisk det glat. Pisk
resten af mælken i.
3. Hæld massen i
bradepanden.
4. Skræl æblerne og
fjern kernehusene med en kernehusudstikker.
Skær æblerne i
skiver, så der bliver ringe.
Læg dem over
æggemassen.
5. Sæt bradepanden
midt i ovnen.
Bag pandekagen ca 30
min eller til massen er stivnet, og den er smuk gylden.
6. Lad den hvile
nogle minutter inden den skæres i tern.
Server med
tyttebærsyltetøj og evt. hvidkålssalat.
Tips: Pandekagen er
ikke egnet til frysning. Hvis der bliver noget tilovers, kan du sætte det i
køleskab og lune det næste dag et kort øjeblik i mikroovnen.
Se alle de bedste opskrifter med Æg
Se alle de bedste opskrifter med Æbler
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------