Så let som at bage pandekager, men resultatet kan ikke
sammenlignes. Det er meget bedre. Der er simpelthen ikke noget bedre end pandekager
til morgenmad!
Til 2 portioner 💖
Er du alene så halvér ingredienserne. Tilberedning: 30 min.
# Ingredienser
1 rødt æble
1 spsk citronsaft.
2 æg delt i blommer
og hvider
1 nip salt og 1 spsk
sukker
1 + ½ spsk sukker
60 g hvedemel
1 dl piskefløde
1 spsk smør
evt kanelsukker
* Tilberedning
1. 1 rødt æble skæres i smalle både og blandes
med 1 spsk citronsaft.
2 æggehvider piskes
stive med 1 nip salt og 1 spsk sukker.
2 æggeblommer og ½
spsk sukker piskes cremede med elpiskeren, 60 g hvedemel og 1 dl piskefløde
røres i.
De piskede
æggehvider vendes i,
2. 1 spsk smør smøres ud på en slip let-pande (24
cm Ø).
Æggemassen kommes i, og æblebådene og 1 spsk sukker drysses over.
Der vikles alufolie om pandeskaftet, hvis det er træ eller plast.
Det bages i den
forvarmede ovn ved 200 °C (varmluft 180 °C) i 15 min.
Derefter rives æbleschmarren i stykker med to gafler.
Retten serveres evt.
med kanelsukker.
Energi pr. portion:
12 g protein, 31 g fedt. 60 g kulhydrater = 566 kcal (2369 kJ)
INFO: Schmarren (Kaiserschmarren)
er en lys, karamelliseret pandekage lavet af en sød dej ved hjælp af mel, æg,
sukker, salt og mælk, bagt i smør. Schmarren kan tilberedes på forskellige
måder. Når man fremstiller schmarren, separeres æggehviderne normalt fra
æggeblommen og piskes, indtil de er stive; derefter blandes melet og
æggeblommerne med sukker, og de øvrige ingredienser tilsættes, herunder:
nødder, kirsebær, blommer, syltetøj eller små stykker æble eller
karamelliserede rosiner og skiver mandler. De sidst nævnte ingredienser er ikke
i den originale opskrift og er kun tilføjelser, der er lavet af nogle kokke
baseret på deres personlige præferencer.
I den originale
opskrift er der kun rosiner (som før tilberedning er gennemvædet med rom).
Pandekagen deles med
to gafler i stykker, mens den steges og drysses normalt med flormelis, serveres
derefter varm sammen med æble- eller blommesauce eller forskellige
frugtkompotter, herunder blomme, jordbær eller æble. Schmarren spises som en
dessert, eller den kan også spises til frokost på turiststeder som
bjergrestauranter og taverner i de østrigske alper, som et ret fyldt måltid.
Traditionelt
ledsages Kaiserschmarren med Zwetschgenröster, en frugtkompot lavet af blommer.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.