Blinis med kaviar er noget af det festligste at servere for sine gæster. Brug kaviar eller stenbiderrogn.
Forberedelsestid 45 min + 30 min hævetid. Tilberedning 35
min. Portionen giver 40-45 stk.
# Ingredienser
10 g gær
1½ dl lun mælk
2 tsk sukker
70 g hvedemel
50 g boghvedemel
2 æg, delte
40 g smør, smeltet og afkølet
cremefraiche, ved servering
kaviar eller stenbiderrogn, til pynt
frisk dild eller kørvel, til pynt
* Tilberedning
1 Gæren opløses i den lune mælk.
Tilsæt sukker, mel, æggeblommer og ½ tsk salt.
Dæk skålen til og lad dejen hæve på et lunt sted i 30 min.
Efter endt hævetid bør dejen være let og skummende.
Rør det smeltede smør i dejen.
2. Pisk æggehviderne stive med en knivspids salt.
Vend forsigtigt hviderne i dejen.
3. Smelt en smule smør på en tefal-pande over et middelvarmt
blus.
Læg små skefulde af dejen på panden.
Prøv, at gøre pandekagerne så ensartede som muligt, og
steg ikke for mange ad gangen.
Når kanten begynder at stivne, vendes pandekagerne og
steges gyldne på den anden side.
Lad de færdige blinis køle af på en bagerist.
Fortsæt på samme måde, til al dejen er brugt op.
4. Om nødvendigt kan man bruge en udstiksform til at rette
faconen på pandekagerne af.
Anret de lune blinis på et serveringsfad og læg en top
cremefraiche på hver.
Pynt med 1 tsk kaviar eller stenbiderrogn.
Slut af med en lille kvist dild eller kørvel.
Kokketips
Hvis der er gær tilovers, kan den holde sig i køleskabet i
op til 2 uger.
Se alle de bedste opskrifter på Tapas/små retter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.