Dessert. Arbejdstid: 40 min. Hviletid, dej: ½ time. Ovntid: 5 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer. Antal: 8 stk.
# Ingredienser til Hasselnøddepandekager:
Pandekagedej:
3 æg
2,5 dl fløde
120 g hvedemel (2 dl)
1 tsk sukker
1 knsp salt
reven skal af 1 usprøjtet citron
Til bagning:
30 g smør
Fyld:
60 g usaltet smør
50 g flormelis (1 dl)
1 æggeblomme
2 spsk citronsaft
1 tsk vaniljesukker
100 g hasselnøddekerner
Endvidere:
½ spsk sukker
½ dl frugtbrændevin
Ovnfast fad
*
Sådan laves Hasselnøddepandekager:
Pandekagedej:
1. Pisk æggene sammen med fløden i en skål.
Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og pisk dejen jævn.
Rør sukker, salt og reven citronskal i og lad dejen hvile en
halv times tid.
2. Varm en (pandekage)pande godt igennem.
Rør atter dejen sammen.
Kom lidt smør på panden og bag tynde pandekager af hele
dejportionen.
3. Lad pandekagerne blive kolde.
Fyld:
4. Rør smørret blødt med flormelis og rør det herefter
cremet med æggeblommen. Kom citronsaft og vaniljesukker i.
5. Hak hasselnøddekernerne groft og rør dem i smørcremen.
6. Fordel fyldet langs midten af pandekagerne.
Rul dem sammen omkring fyldet og læg dem i et smurt ovnfast
fad med sammenføjningen nedad. Drys sukker over.
7. Sæt pandekagerne i en 250 °C varm ovn ca 5 min., lige
inden serveringen.
Flambering:
8. Anbring fadet på bordet.
Lun spiritussen, inden den hældes over pandekagerne, så
fænger den bedre.
Sæt en tændstik til og server pandekagerne, når flammerne er
døet ud og sukkeret karamelliseret.
Tips: Desserten
kan laves god tid i forvejen og varmes op i ovnen lige inden flambering og
servering.
Det er vigtigt, at spiritussen holder mindst 40%, ellers
brænder den ikke.
Se flere opskrifter
med Pandekager
Se flere
opskrifter med Hasselnødder
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------