Kagen har en dyb og lækker smag af chokolade, og et frisk
pift fra appelsinsaft og appelsinskal, – en lækker kage der kan serveres året
rundt. En sikker vinder.
Tilberedningstid:
ca. 20 min. Bagetid: ca. 1 time. Fryseegnet
# Ingredienser:
200 g smør eller
margarine
200 g sukker (2¼ dl)
3 æg
1 appelsin
250 g hvedemel (4
dl)
1 tsk bagepulver
100 g mørk chokolade
* Tilberedning:
1. Rør fedtstof og sukker godt sammen.
Tilsæt æggene et ad
gangen.
Rør godt mellem
hvert æg.
Riv skallen af
appelsinen og kom den i fedtstof-sukkermassen
sammen med saften fra appelsinen.
2. Bland mel og
bagepulver og kom det i dejfadet.
Rør dejen sammen.
3. Tag 1/3 af dejen
fra.
Riv chokoladen på
den grove side af rivejernet.
Kom det i den lille
dejportion.
4. Smør en randform
på 1½ liter og kom halvdelen af den lyse dej i formen.
Kom derefter
chokolade-dejen i og derpå resten af den lyse dej.
Før en gaffel gennem
dejlagene, så dejen bliver marmoreret.
Bag kagen ved 175 °C i ca. 1 time.
Prøv at stikke i dejen med en strikkepind,
hænger der ingen
dej ved, er kagen færdigbagt.
Lad kagen svale
lidt, inden den tages ud af formen og afkøler helt på bagerist.
Se alle de bedste opskrifter med Chokolade
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.