Logo

Gugelhupf

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gugelhupf

 
Denne lækre skærekage er bagt i en flot, høj randform - en Gugelhupf-form. Vælger du en anden type form, skal kagerne måske have længere eller kortere bagetid. Prøv med en kagenål om de er
færdige, før de tages ud.

Den fine skærekage kan naturligvis også laves med bagepulver, men den får ikke samme dejlige konsistens som en ægte Gugelhupf med gær.
Hævetid: ca 1 time. Bagetid: ca 45 min. 1 høj randform ca 2 liter

 
# Ingredienser
50 g (1 dl) rosiner
3 spsk rom
30 g gær

1 dl mælk
200 g smør/margarine
3 æg

2 æggeblommer
100 g (1¼ dl) melis
1 citron

½ tsk salt
400 g (6½ dl) hvedemel

 
* Fremgangsmåde
1. Læg rosinerne i blød i rom.

 
2. Rør gæren udi håndvarm mælk.

 
3. Rør smør og sukker hvidt, tilsæt æg og æggeblommer, rosiner, reven citronskal, salt og ca halvdelen af melet. Slå dejen sammen.
Ælt den med mere mel, til den er smidig.

Stil den til hævning, lunt og tildækket, i godt ½ time.

 
4. Smør randformen grundigt og drys med rasp.
Slå dejen ned, ælt den let og læg den i formen.
Lad den efterhæve ca 20 min.

 
5. Bag kagen i en varm ovn ved 200 °C i ca 45 min.
Mærk med en kagenål, om den er gennembagt.
Vend den ud på risten og lad den afkøle.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.915 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her