Denne lækre
skærekage er bagt i en flot, høj randform - en Gugelhupf-form. Vælger du en
anden type form, skal kagerne måske have længere eller kortere bagetid. Prøv
med en kagenål om de er
færdige, før de tages ud.
Den fine skærekage
kan naturligvis også laves med bagepulver, men den får ikke samme dejlige
konsistens som en ægte Gugelhupf med gær.
Hævetid: ca 1 time.
Bagetid: ca 45 min. 1 høj randform ca 2 liter
# Ingredienser
50 g (1 dl) rosiner
3 spsk rom
30 g gær
1 dl mælk
200 g smør/margarine
3 æg
2 æggeblommer
100 g (1¼ dl) melis
1 citron
½ tsk salt
400 g (6½ dl)
hvedemel
* Fremgangsmåde
1. Læg rosinerne i
blød i rom.
2. Rør gæren udi
håndvarm mælk.
3. Rør smør og
sukker hvidt, tilsæt æg og æggeblommer, rosiner, reven citronskal, salt og ca
halvdelen af melet. Slå dejen sammen.
Ælt den med mere mel, til den er smidig.
Stil den til
hævning, lunt og tildækket, i godt ½ time.
4. Smør randformen
grundigt og drys med rasp.
Slå dejen ned, ælt den
let og læg den i formen.
Lad den efterhæve ca
20 min.
5. Bag kagen i en
varm ovn ved 200 °C i ca 45 min.
Mærk med en kagenål,
om den er gennembagt.
Vend den ud på
risten og lad den afkøle.