En nostalgisk og klassisk honningkage med masser af krydderier, der er overtrukket med appelsincreme. Smurt med smør og marmelade er den endnu bedre!
Til 20 stykker. Tilberedning:
1 time 30 min. (plus tid til afkøling)
|
# Ingredienser 1½ dl mælk 100 g mørk sirup 100 g
akaciehonning 100 g rørsukker 50 g kandiseret ingefær 75 g pomeransskal 500 g hvedemel 1 brev bagepulver
(24 g/ca 8 tsk) 15 g
honningkagekrydderi 1 brev
vaniljesukker (10 g /ca 1 spsk) 1 nip salt. 2 æg 100 g smør 125 g flormelis 3 spsk
appelsinsaft 25 g pomeransskal * Tilberedning 1. 1½ dl mælk, 100 g mørk sirup, 100 g
akaciehonning og 100 g rørsukker varmes op, til sukkeret er opløst. Lad det køle af. 50 g kandiseret ingefær
og 75 g pomeransskal hakkes fint. 500 g mel, 8 tsk
bagepulver og 15 g honningkage-krydderi sis og blandes med 1 spsk
vaniljesukker og 1 nip salt.
2. Den kolde honningmælk, 2 æg og 100 g
køligt smør tilsættes, og det røres glat med dejkrogene på elpiskeren.
Dejen fyldes i en 30 cm lang sandkageform, der er foret med bagepapir. Bages i den
forvarmede ovn ved 175 °C (varmluft 150 °C) i 60-65 min. Tag den derpå ud
af formen og lad den køle af.
3. 125 g flormelis røres sammen med 3 spsk
appelsinsaft og hældes over kagen, der pyntes med 25 g pomeransskal.
|
Energi pr. stk.: 4 9
protein. 59 fedt, 459 kulhydrater = 235 kcal (992 kJ)
INFO: Har man sagt honningkage, må man også sige
Christiansfeld. Den sønderjyske by, der har gjort kagen kendt og elsket i hele
Danmark. Kagerne stammer helt tilbage fra 1783, hvor bageren Christian Rasch
indrettede et bageri og solgte honningkager og honninghjerter.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi hjælper
dig med at lykkes i køkkenet.