Honningkagen er fedtfattig og perfekt til mellemmåltider og
i stedet for kage. Den smager ekstra godt smurt med lidt smør, men kan sagtens
nydes uden. Honningkagen kan også serveres til modne oste og blåskimmelost evt.
ristet.
1 kage/ca. 12 stykker. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca. 50
min.
# Ingredienser til honningkage:
275 g hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk stødt kanel
1 tsk fint salt
3 æg
150 g brun farin
2 spsk pulverkaffe (fx Nescafe)
50 g smeltet smør
300 g honning
50 g hakket syltet appelsinskal
100 g valnøddekerner
*
Sådan laver du honningkage:
Beklæd en brødform (ca. 23x13 cm) med bagepapir.
Bland hvedemel, bagepulver, kanel og salt godt sammen.
Pisk æg og farin til luftigt skum.
Rør kaffepulveret ud i det smeltede smør, tilsæt honning, og
rør det sammen.
Varm evt. blandingen op, til honningen er flydende og lun,
men ikke op til mere end ca. 40 °C.
Vend melblandingen i æggeskummet skiftevist med den flydende
smør/honning-blanding, til dejen er ensartet.
Tilsæt orangeskal og hakkede valnødder.
Fyld dejen i brødformen, sæt den i midten af ovnen, og tænd
på 175 °C.
Bag kagen i ca. 50 min.
Stik et lille træspid eller en lille kniv i kagen.
Hvis der er rå dej på, skal kagen bage lidt mere.
Målt med et stegetermometer skal kernetemperaturen være 98 °C.
Vend kagen ud på bagerist. og lad den køle af.
---
Kogebog.dk har mange dejlige kage-opskrifter Se kageopskrifter
her
Kilde: Hjemmets bedste MAD