Man kan ikke se den hvide chokolade, men man kan smage den. Mandler og appelsin fuldender denne
skærekage - Du får succes med denne opskrift - Det bliver så godt
Til 16 stykker. Tilberedning:
1 time 20 min plus tid til afkøling.
# Ingredienser
75 g hvid chokolade
180 g smør
130 g sukker
1 brev vaniljesukker
(10 g /ca 1 spsk)
1 tsk reven appelsinskal
(økologisk)
3 æg
230 g hvedemel
75 g mandler, kværnede
2 strøgne tsk
bagepulver
16 spsk mælk
10 g smør smeltes.
100 g flormelis
2 spsk appelsinsaft
* Tilberedning
1. 75 g hvid chokolade hakkes fint.
180 g smør, 130 g
sukker, 1 brev vaniljesukker (10 g /ca 1 spsk) og 1 tsk reven appelsinskal
(økologisk) røres skummende med elpisker i mindst 5 minutter.
3 æg røres i, et ad
gangen, og der røres grundigt hver gang.
230 g hvedemel, 75 g
kværnede mandler, 2 strøgne tsk bagepulver og chokoladen blandes.
2. Halvdelen af melblandingen røres i smørmassen.
8 spsk mælk røres langsomt i.
Så røres resten af melblandingen
og yderligere 8 spsk mælk i.
En sandkageform (30x12
cm) fores med bagepapir.
Dejen fyldes i formen,
og overfladen glattes.
3. Kagen bages i den forvarmede ovn ved 175 °C (varmluft
160 °C) i 55-60 min, og tages derpå ud af formen.
Lad den køle af på
en rist 5 min, og tag den derpå ud af formen.
10 g smør smeltes.
100 g flormelis røres
glat med 2 spsk appelsinsaft.
Rør smørret omhyggeligt
i, så glasuren ikke klumper, og pynt den afkølede kage med den.
Energi pr. stk. 4 g
protein, 15 g fedt. 28 g kulhydrater = 268 kcal (1123 kJ)
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.