Logo

Appelsin-mandel-snitter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Appelsin-mandel-snitter

 
Saftig mandelmasse mellem to lag sprød mørdej! Skal der forkæles, så sæt de her lækre snitter med appelsinglasur på bordet. De vil med garanti sprede glæde!
Til 40 stykker. Tilberedning: 55 min (plus tid til afkøling).

 
# Ingredienser
150 g smør
75 g sukker
1 brev vaniljesukker (10 g /ca 1 spsk)
1 tsk reven appelsinskal (økologisk)
3 æggeblommer
250 g hvedemel
1 tsk bagepulver
200 g kværnede mandler
100 g sukker
2 tsk reven appelsinskal (økologisk)
1½ dl appelsinsaft
2 spsk orangelikør.
100 g flormelis
2 spsk appelsinsaft
 
* Tilberedning
1. 150 g stuevarmt smør, 75 g sukker, 1 brev vaniljesukker (10 g /ca 1 spsk) og 1 tsk reven appelsinskal røres glat.
3 æggeblommer blandes hurtigt i.
Derpå æltes 250 g hvedemel og 1 tsk bagepulver i.
Pak dejen ind i plastfolie og sæt den et koldt sted i 2 timer.

 
2. 200 g kværnede mandler ristes på en pande uden fedtstof og køler af.
Så blandes de med 100 g sukker, 2 tsk reven appelsinskal, knapt 1 ½ dl appelsinsaft og 2 spsk orangelikør.
Lad denne masse hvile 20 minutter.

 
3. Dejen deles i to portioner.
Halvdelen rulles ud på et let meldrysset stykke bagepapir til 25x25 cm og løftes med papiret over på en bageplade.
Så smøres mandelmassen på, men lad en 1 cm bred kant være.

 
4. Den anden portion af dejen rulles ud på samme måde og lægges med papirsiden opad oven på fyldet.
Så trækkes papiret af, og dejkanterne trykkes fast.
Stik nogle gange i overfladen med en gaffel.
Dejen bages i den forvarmede ovn ved 200 °C i 25 min (varmluft 180 °C i 20 min).

 
5. 100 g flormelis røres sammen med 2 spsk appelsinsaft.
Det smøres på den varme dej.
Lad det hele køle af og skær snitter ud på 5x3 cm.

 
Energi pr. stk.: 2 g protein, 6 g fedt, 12 g kulhydrater = 115 kcal (480 kJ)

 
Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.145 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her