I skolernes ferie, er der ekstra tid til at hygge med børnene
i køkkenet. Udnyt muligheden for både at have det sjovt og lære børnene noget
samtidig. Bag havregrynskager
Arbejdstid: 15 min. Bagetid: 10 min. ca. 16 stk.
# Ingredienser til Havregrynskager
75 g smør
1 æg
150 g sukker
150 g finvalsede havregryn
2 spsk hvedemel
1 tsk bagepulver
25 g solsikkekerner
*
Sådan laver du Havregrynskager:
Smelt smørret i en lille gryde og tag det af varmen.
Pisk æg og sukker godt sammen og tilsæt det smeltede smør.
Bland havregryn, mel og bagepulver og rør det i blandingen sammen
med solsikkekernerne.
Sæt kagerne på bageplader med bagepapir.
Lav kager af ca. 1 spiseskefuld dej, men sæt kun 6-8 kager
med god plads imellem på hver bageplade, da kagerne flyder ud.
Bag dem straks én plade ad gangen ved 175 °C i ca. 10 min.,
eller til de er lysebrune.
Lad kagerne stå og køle lidt af på bagepladen, før de
flyttes over på en rist.
Opbevar kagerne i en kagedåse eller i en anden tætsluttende
beholder.
TIPS: Du kan bage flere plader samtidig ved 160 °C varmluft.
Kogebog.dk har mange dejlige kage-opskrifter Se kageopskrifter her
Kilde: Hjemmets bedste MAD