Det er rart med et godt og sundt
mellemmåltid efter skole eller job. Disse delikate og sunde kager kan alle
lide. Bedst 24 timer i døgnet
• Havregryn er en god jern- og
niacinkilde. Fuldkornsmel bidrager med fibre og B-vitamin.
Forberedelse 40 min. Tilberedning 15
min pr. plade. 25 stk.
# Ingredienser
4 dl fint rugmel
½ tsk bagepulver
2 dl havregryn
½ dl kokosmel
2 spsk vaniljesukker
125 g smør eller margarine
2 dl mørk farin
1 æg
2 spsk letmælk
5 spsk hindbærsyltetøj
1½ spsk flormelis
* Tilberedning
1. Sæt ovnen på 175 °C.
Beklæd to bageplader med bagepapir.
2. Bland rugmel og bagepulver i en
skål.
Bland det med havregryn, kokos og vaniljesukker.
3. Rør fedtstoffet luftigt med
farinen.
Pisk æg og mælk sammen og pisk det i
farinblandingen.
Vend de tørre ingredienser i, lidt ad gangen.
Rør det til en jævn dej.
4. Sæt toppe à 1 spsk dej på pladerne
(se Tips).
Tryk en lille fordybning i hver kage.
Læg ½ tsk syltetøj i hver fordybning (se Tips).
5. Bag hver plade 15 min i ovnen.
Læg bagepapiret med kagerne på en rist til afkøling.
Pudr med lidt flormelis.
VARIATION
Udelad syltetøj og erstat den med
krymmel i stedet.
Drys det over lige inden pladen skal i
ovnen.
Havrekager:
Energi pr. kage: Kcal 121 = kJ 508
Kulhydrat 17 g Protein 2 g Fedt 5 g
(37%) Fibre 2 g
Tips
Form kagerne ved at tage en skefuld
dej op med en ske.
Form kagerne og læg dem med jævne mellemrum på pladen.
Lav en fordybning i kagen med en melet
finger.
Læg syltetøjet i med en teske.
Se alle
de bedste opskrifter med Tærter
Se alle de bedste opskrifter med Kager
✅ Her er
kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.