Bagværk Hjemmebag Småkager Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca 8 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. Antal: 60-70 stk.
# Ingredienser til Havrekiks:
250 g havregryn (godt 8 dl)
2 spsk hvedemel
½ tsk salt
½ tsk bagepulver
75 g smør
1,5 dl mælk
smør til bagepladen
*
Sådan laves Havrekiks:
1. Bland havregryn, mel, salt og bagepulver i en skål.
2. Hak smørret i med en kniv, og smuldr det dernæst grynet
med fingrene.
Tilsæt mælken, og ælt dejen hurtigt sammen.
3. Sæt ovnen på 200 °C.
4. Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord og prik den med
en gaffel.
5. Skær dejen i firkanter (5 x 5 cm) eller stik kiks ud med
et glas.
Læg dem på en smurt, letmelet plade.
6. Bag kiksene ca 8 min. på næstøverste ovnrille, til de
begynder at tage farve. Tag dem forsigtigt af pladen og læg dem til afkøling på
en bagerist.
Tips: Kiksene
bliver sprødest, når de ikke bages på bagepapir. Opbevar kiksene i dåse med
tætsluttende låg. Der skal ikke papir i dåsen, det gør kiksene bløde. Kom dem
først i dåse, når de er helt kolde.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.
Se flere
opskrifter med Havregryn
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------