Sprøde bagte stænger af dej med fuldkornsmel passer fint at
servere som drinkstilbehør, evt. med dip eller prøv dem på ostebordet. Festligt
og lækkert
• Parmesanost har en kraftig smag, så vær forsigtig, brug
ikke for meget.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 20 min. 32 stk.
Ingredienser
¾ dl grahamsmel
1½ dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1½ spsk reven parmesanost
¼-½ tsk salt
25 g margarine
30 g philadelphiaost light
2 tsk dijonsennep
3-3½ spsk koldt vand
1-2 spsk vand eller letmælk
til penslingen
1½ spsk reven parmesanost
Tilberedning
1. Varm ovnen til 200 °C.
Beklæd en bageplade med bagepapir.
2. Bland de to slags mel med bagepulver, parmesanost
og salt i en foodprocessor og
tilsæt margarine, philadelphiaost og sennep.
Kør til det hele er blandet.
3. Spæd med koldt vand, lidt ad gangen til der danner
sig en blød dejbolle.
4. Læg dejen på et meldrysset bord og rul den ud til et
rektangel, ca. 20x30 cm.
5. Del dejpladen midt over på langs og skær 1-2 cm brede
strimler ud, som er ca. 10 cm lange.
Brug gerne en klejnespore.
Pensl dejen med vand (eller mælk) og drys parmesanen over.
Sno strimlerne en omgang og læg dem på pladen.
Bag 10 min eller til de er gyldne og sprøde.
De kan evt. tørre helt i ovnens eftervarme.
VARIATION
Erstat grahamsmelet med fuldkornsmel af rug, så får du en
fyldigere smag på stængerne. Prøv at drysse birkes og
lidt groft salt på i stedet for parmesanosten.
Eller prøv med kommen og reven mager ost.
Lækre parmesanpinde:
Pr. stk.: Energi: Kcal 25 = kJ 103
Kulhydrat 3 g Protein 1 g Fedt 1 g (36%) Fibre < 1 g
Tips
Fuldkornsdej kan mørkfarves af luftens ilt.
For at undgå mørkfarvning bør dejen bages
med det samme og ikke vente for længe.
Parmesanost er en ret fed ost.
Vælg derfor en ost af god kvalitet og med
meget smag, så kan du mindske mængden.
Se alle de bedste
opskrifter med Boller
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.